Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανοδικά κινείται το πετρέλαιο, λόγω των κλιμακούμενων εντάσεων στη Λιβύη

Ανοδικά κινείται το πετρέλαιο, λόγω των κλιμακούμενων εντάσεων στη Λιβύη
Φωτιά σε έναν από τους κύριους τερματικούς εξαγωγικούς σταθμούς της Λιβύης κατέστρεψε την παραγωγή πετρελαίου άνω των δύο ημερών
Ανοδικές τάσεις στην τιμή του πετρελαίου καταγράφονται τη Δευτέρα, μετά τις δύο προηγούμενες πτωτικές ημέρες, καθώς η κλιμακούμενη ένταση στη Λιβύη δημιουργεί ανησυχία σχετικά με την προμήθεια πετρελαίου από την εν λόγω πετρελαιοπαραγωγό χώρα, μέλος του ΟΠΕΚ.
Φωτιά που προκλήθηκε από τις συγκρούσεις σε έναν από τους κύριους τερματικούς εξαγωγικούς σταθμούς της χώρας είχε ως αποτέλεσμα να καταστραφούν 800.000 βαρέλια αργό πετρελαίου, παραγωγή μεγαλύτερη των δύο ημερών, σύμφωνα με αξιωματούχους, εν μέσω συγκρούσεων μεταξύ φατριών που μάχονται για τον έλεγχο του έθνους.
Το πετρέλαιο Brent ενισχυόταν τη Δευτέρα το πρωί κατά 48 σεντ, στα 59,93 δολάρια το βαρέλι, ενώ το πετρέλαιο West Texas με αναφορά στις ΗΠΑ ενισχύθηκε κατά 69 σεντ, στα 55,42 δολάρια το βαρέλι.
Οι τιμές του πετρελαίου έλαβαν ώθηση επίσης και από τα σχέδια Ιαπωνίας και Κίνας να ενισχύσουν τη ρευστότητά τους.
Η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας σχεδιάζει να χαλαρώσει τα επιτόκια καταθετικών δανείων για τράπεζες από το επόμενο έτος.
Η οικονομία της χώρας εκτιμάται ότι θα αναπτυχθεί κατά 7% το 2015, με αργότερο ρυθμό έναντι των εκτιμήσεων για ανάπτυξης 7,3% το 2014.
Από την άλλη πλευρά, η ιαπωνική κυβέρνηση ενέκρινε την Κυριακή μέτρα τόνωσης της οικονομίας ύψους 29 δισ. δολαρίων, ελπίζοντας να ενισχύσει το ΑΕΠ της κατά 0,7%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης