Τελευταία Νέα
Διεθνή

B. Bernanke: "Η οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ θα επιταχύνει μετά τον Ιούνιο"

B. Bernanke:
Η ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας παρουσίασε σημάδια επιβράδυνσης, με πιο αργό ρυθμό από τον αναμενόμενο, δήλωσε ο Πρόεδρος της Federal Reserve Bank, Ben Bernanke. Ωστόσο, ο ίδιος εκτιμά ότι η οικονομία των ΗΠΑ θα παρουσιάσει σημάδια βελτίωσης κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2011 και πως ο πληθωρισμός θα διαμορφωθεί σε χαμηλότερα επίπεδα.
Η ανεργία αποτελεί κατά τον Bernanke ένα από τα σημαντικότερα πλήγματα της αμερικανικής οικονομίας, όμως, όπως δήλωσε, «θα αυξηθεί ο αριθμός των θέσεων εργασίας, καθώς η ανάπτυξη θα παρουσιάσει βελτίωση κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους».
Σε ομιλία του στο Διεθνές Συνέδριο των τραπεζιτών στην Ατλάντα, ο Bernanke, διαβεβαίωσε ότι θα γίνουν οι όποιες δυνατές προσπάθειες για την συγκράτηση του πληθωρισμού και επανέλαβε ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν χαμηλά για ένα «μεγάλο» χρονικό διάστημα. Όπως δήλωσε, «είναι απαραίτητη για την αμερικανική οικονομία η συνέχιση της χαλαρής νομισματικής πολιτικής».
Παράλληλα, δήλωσε ότι το πρόγραμμα επαναγοράς κρατικών ομολόγων από την Fed, ύψους 600 δισ. ευρώ, θα συνεχιστεί σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί και θα ολοκληρωθεί κανονικά στο τέλος Ιουνίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης