Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γυναίκα διορίζεται δήμαρχος πρώτη φορά στην ιστορία της Βαγδάτης

tags :
Γυναίκα διορίζεται δήμαρχος πρώτη φορά στην ιστορία της Βαγδάτης
Ο πρώην δήμαρχος απομακρύνθηκε εξαιτίας της αδυναμίας του να βελτιώσει τις συνθήκες διαβίωσης της πόλης
Μια γυναίκα ανέλαβε δήμαρχος της Βαγδάτης, για πρώτη φορά στην ιστορία της ιρακινής πρωτεύουσας, μετά την αποπομπή του πρώην δημάρχου εξαιτίας της αδυναμίας του να βελτιώσει τις συνθήκες διαβίωσης της πόλης, σύμφωνα με τους επικριτές του.
Η νέα δήμαρχος της Βαγδάτης είναι η Zekra Alwach και είναι πολιτικός μηχανικός και γενική διευθύντρια στο υπουργείο Ανώτατης Εκπαίδευσης, είναι η πρώτη γυναίκα που διορίζεται στην πρωτεύουσα.
Η νέα δήμαρχος θα αναλάβει επισήμως τα νέα καθήκοντά της αύριο Κυριακή.
«Ο πρωθυπουργός Haider al-Abadi καθαίρεσε τον προηγούμενο δήμαρχο της Βαγδάτης Abub Naim και διόρισε την Zekra Alwach στη θέση του» ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργικού γραφείου, διευκρινίζοντας ότι η απομάκρυνηση του Abub δεν συνιστά τιμωρία.
Ο Abub είχε γίνει πρωτοσέλιδο στα ιρακινά MME πέρσι τον Μάρτιο, όταν δήλωσε ότι η Βαγδάτη που σπαρασσόταν από τη βία, την ανικανότητα των δημόσιων υπηρεσιών, την πολιτική κρίση και τη διαφθορά- ήταν «ένα όνειρο, η ωραιότερη πόλη του κόσμου, καλύτερη από τη Νέα Υόρκη και το Ντουμπάι».
Ο πρώην δήμαρχος είχε επίσης δεχτεί σφοδρή κριτική από τους κατοίκους και τους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης που τον κατηγορούσαν για ανικανότητα, ότι δεν έκανε τίποτα για να βελτιώσει τις βασικές υπηρεσίες της πόλης και ότι οι δηλώσεις του ήταν «γελοίες και ψευδείς».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης