Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Στασιμότητα στον τομέα υπηρεσιών τον Φεβρουάριο – Στις 50 μονάδες υποχώρησε ο PMI

Ιταλία: Στασιμότητα στον τομέα υπηρεσιών τον Φεβρουάριο – Στις 50 μονάδες υποχώρησε ο PMI
Σε υψηλό 11 μηνών το κλίμα σχετικά με τις προοπτικές του κλάδου
Στάσιμος παρέμεινε ο τομέας υπηρεσιών στην Ιταλία τον Φεβρουάριο, μετά μια ελαφρά άνοδο που είχε καταγραφεί στην αρχή του έτους, με το κλίμα όσον αφορά τις προοπτικές του κλάδου, ωστόσο, να διαμορφώνεται σε υψηλό 11 μηνών.
Ο δείκτης PMI υπηρεσιών που καταρτίζει η Markit, διαμορφώθηκε τον Φεβρουάριο στις 50 μονάδες, που σημειωτέον αποτελούν το όριο πάνω από το οποίο υποδηλώνεται ανάπτυξη και κάτω από αυτό συρρίκνωση, όταν τον Ιανουάριο ο εν λόγω δείκτης είχε διαμορφωθεί στις 51,2 μονάδες.
Όπως επισημαίνει ο οικονομολόγος της Markit, Phil Smith, ο κλάδος υπηρεσιών δεν παρουσίασε τον Φεβρουάριο την ίδια ώθηση που καταγράφηκε στον μεταποιητικό κλάδο τον ίδιο μήνα.
Αντιθέτως, η επιχειρηματική δραστηριότητα παρουσίασε στασιμότητα καθώς οι εταιρείες του κλάδου είδαν μια περαιτέρω, αν και ελαφρώς χαμηλότερη μείωση των νέων εργασιών.
Έτσι, σημειώνεται, μέχρι τώρα το πρώτο τρίμηνο τα στοιχεία υποδηλώνουν μια ελαφρά ανάπτυξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας του ιδιωτικού τομέα.
Παράλληλα, επισημαίνεται η ελαφρά αύξηση της απασχόλησης στον κλάδο, η πρώτη από το 2011, αλλά και η ενίσχυση της επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στο υψηλότερο επίπεδο σε ένα χρόνο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης