Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υποχωρεί η δημοτικότητα του Bernanke

tags :
Υποχωρεί η δημοτικότητα του Bernanke
Στα χαμηλότερα ποσοστά των τελευταίων δύο ετών υποχώρησε η δημοτικότητα και η αποδοχή του προέδρου της Federal Reserve, Ben Βernanke, από τους Αμερικανούς, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση, παρότι η εμπιστοσύνη των πολιτών στην αμερικανική κεντρική τράπεζα παραμένει σταθερή στα ίδια υψηλά επίπεδα.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την εν λόγω δημοσκόπηση, ο Bernanke αξιολογήθηκε θετικά μόλις από το 30% των ερωτηθέντων, ενώ το 26% έχει αντίθετη άποψη. Το υπόλοιπο 44% δηλώνει διχασμένο και αβέβαιο με τον πρόεδρο της Fed.
Τον Σεπτέμβριο του 2009, ο Bernanke είχε απογειωθεί στις δημοσκοπήσεις κερδίζοντας την έγκριση και την εμπιστοσύνη των Αμερικανών σε ποσοστό 41%, ενώ τον είχε αποδοκιμάσει μόλις το 22% των ερωτηθέντων. Στο μεταξύ, η ίδια η Fed αξιολογήθηκε θετικά από 42%, ποσοστό ελάχιστα διαφοροποιημένο από τις προηγούμενες δημοσκοπήσεις.
«Το γεγονός αυτό αντανακλά ότι οι περισσότεροι Αμερικανοί δεν είναι σίγουροι ότι η αμερικανική οικονομία βρίσκεται σε τροχιά ανάκαμψης και επικρατεί ακόμα αβεβαιότητα», δήλωσε ο Greg Valliere, πολιτικός αναλυτής της Potomac Research Group στην Ουάσινγκτον.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης