Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Στα 7 δισ. δολάρια οι απώλειες των επενδυτών από τα ενεργειακά ομόλογα, μόλις σε 10 ημέρες!

Bloomberg: Στα 7 δισ. δολάρια οι απώλειες των επενδυτών από τα ενεργειακά ομόλογα, μόλις σε 10 ημέρες!
Οι επενδυτές έκαναν…λάθος στροφή, όταν επέλεξαν τα ενεργειακά ομόλογα
Στα 7 δισ. δολάρια, μόλις σε 10 ημέρες, διαμορφώνονται οι απώλειες των επενδυτών, οι οποίοι παρά το υψηλό ρίσκο επένδυσαν στα ενεργειακά ομόλογα, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.
Ειδικότερα, οι επενδυτές που στράφηκαν στα ομόλογα των ενεργειακών εταιρειών, βλέποντας τις ευκαιρίες μελλοντικής ανάπτυξης του κλάδου, υφίστανται τις επιπτώσεις από τη νέα διολίσθηση των τιμών του πετρελαίου.
Από τις 4 Μαρτίου, έως σήμερα, το πετρέλαιο έχει υποχωρήσει κατά 15%, αγγίζοντας μάλιστα τα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 6 ετών, στα 43,5 δολάρια ανά βαρέλι, και «εξαφανίζοντας» από την αγορά ομόλογα υψηλής ποιότητας, συνολικού ύψους 7 δισ. δολαρίων.
Ως παράδειγμα, το δημοσίευμα του Bloomberg αναφέρει τα ομόλογα της ενεργειακής εταιρείας Energy XXI, τα οποία έχουν χάσει το 10% της αξίας τους, σε δύο μόλις εβδομάδες.
Όπως επισημαίνει η Jody Lurie, αναλύτρια της Janney Montgomery Scott, «είχαμε έναν ολόκληρο μήνα, όπου φάνηκε οι τιμές να βρίσκονται στα χαμηλότερα επίπεδα, που θα μπορούσαν, δίνοντας μια ψεύτικη ελπίδα στους επενδυτές», οι οποίοι αναζητούν συνεχώς ευκαιρίες και ομόλογα.
Επιπλέον, η πρόσφατη διολίσθηση των τιμών του πετρελαίου εντείνει τις ανησυχίες ότι οι ενεργειακές εταιρείες δεν θα είναι σε θέση να εξυπηρετήσουν ομόλογα υψηλών αποδόσεων και υψηλού κινδύνου, 120 δισ. δολαρίων, τα οποία είχαν εκδώσει κατά την προηγουμένη 3ετία, όταν ο κλάδος του σχιστολιθικού πετρελαίου βρισκόταν σε άνθιση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης