Τελευταία Νέα
Διεθνή

Putin: Από κοινού η αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων για την Ρωσία και το Καζακστάν

Putin: Από κοινού η αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων για την Ρωσία και το Καζακστάν
Ο Καζάκος πρόεδρος, από την πλευρά του, τόνισε ότι η Ευρασιατική Οικονομική Ένωση διανύει δύσκολη οικονομική περίοδο λόγω της πτώσης των τιμών πετρελαίου
Ο Ρώσος πρόεδρος, Vladimir Putin, σε δήλωσή του την Παρασκεύη, εμφανίστηκε σίγουρος ότι η συνεργασία της χώρας του με το Καζακστάν θα συμβάλει στην από κοινού αντιμετώπιση της τρέχουσας οικονομικής κατάστασης.
«Οι συνθήκες στην παγκόσμια οικονομια δεν είναι εύκολες» ανέφερε στην συνάντηση που είχε με τον καζάκο ομόλογό του, Nursultan Nazarbayev.
Φάνηκε σίγουρος ότι το πλαίσιο λειτουργίας της οικονομίας και της κοινωνικής σφαίρας, τόσο το Καζακστάν όσο και ο ευρύτερος πρώην σοβιετικός χώρος, θα συμβάλουν στην αντιμετώπιση των δυσκολιών, συμπληρώνοντας ότι η συνεργασία είναι ο ευκολότερος δρόμος για την αντιμετώπιση της κατάστασης.
Παράλληλα, ο καζάκος πρόεδρος δήλωσε ότι η πρώην Σοβιετική Οικονομική Ένωση διανύει μια δύσκολη περίοδο εξαιτίας της πτώσης των εξαγωγικών τιμών του πετρελαίου.
Δήλωσε ότι έχει γνώση των κινδύνων  και των διακυμάνσεων των τιμών που θα ακολουθήσουν, ωστόσο είναι ευχαριστημένος και σίγουρος ότι θα ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ένωση συμμετέχουν η Ρωσία, η Λευκορωσία, το Καζακστάν και η Αρμενία, ενώ αναμένεται η ένταξη του Κιργιστάν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης