Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Ισχυρή ανάπτυξη του τομέα υπηρεσιών τον Μάρτιο – Στις 58,6 μονάδες αναρριχήθηκε ο PMI

ΗΠΑ: Ισχυρή ανάπτυξη του τομέα υπηρεσιών τον Μάρτιο – Στις 58,6 μονάδες αναρριχήθηκε ο PMI
Σε υψηλό έξι μηνών η επιχειρηματική δραστηριότητα του τομέα υπηρεσιών
Ισχυρή και επιταχυνόμενη ανάπτυξη του τομέα υπηρεσιών στις ΗΠΑ καταδεικνύουν τα στοιχεία για τον Μάρτιο, με τον δείκτη υπηρεσιών PMI της Markit να αναρριχάται στις 58,6 μονάδες έναντι των 57,1 μονάδων του Φεβρουαρίου.
Η παραγωγή του τομέα υπηρεσιών επιταχύνθηκε με τον ισχυρότερο ρυθμό από τον Σεπτέμβριο του 2014.
Όπως επισημαίνει ο επικεφαλής οικονομολόγος της Markit, Chris Williamson, η αμερικανική οικονομία παρουσιάζει σημάδια ανάκτησης momentum μετά την επιβράδυνση που καταγράφηκε στο τέλος του περασμένου έτους.
Τα στοιχεία ΡΜΙ καταδεικνύουν ταχύτερη ανάπτυξη τόσο του τομέα υπηρεσιών όσο και της βιομηχανικής δραστηριότητας στο τέλος του πρώτου τριμήνου του 2015, όπως και ισχυρή αύξηση των προσλήψεων.
Αν και τα στοιχεία σηματοδοτούν ότι η οικονομική ανάπτυξη έχει επιβραδυνθεί το πρώτο τρίμηνο του 2015 έναντι της μετριοπαθούς ανάπτυξης κατά 2,2% στο τελευταίο τρίμηνο του 2014, ωστόσο τα στοιχεία για τον Μάρτιο παρέχουν σαφείς ενδείξεις ότι για ισχυρότερη οικονομική ανάπτυξη το δεύτερο τρίμηνο του έτους.
Ενώ τα αδύναμα οικονομικά στοιχεία για το πρώτο τρίμηνο θα έχουν ως αποτέλεσμα τη διατήρηση των αμερικανικών επιτοκίων στα τωρινά επίπεδα, αύξησή τους θα πρέπει να αναμένεται τους προσεχείς μήνες, με μια πρώτη τον Σεπτέμβριο του 2015.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης