Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιρακ: Το ΙΚ εκτέλεσε νεαρό δημοσιογράφο με την κατηγορία της κατασκοπείας

Ιρακ: Το ΙΚ εκτέλεσε νεαρό δημοσιογράφο με την κατηγορία της κατασκοπείας
Στο μεταξύ, οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας συνέλαβαν 431 υπόπτους για συμμετοχή σε πυρήνες του Ισλαμικού Κράτους 
Ένα ιρακινό δημοσιογράφο εκτέλεσε το Ισλαμικό Κράτος με την κατηγορία της κατασκοπείας στη Μοσούλη, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ιράκ που βρίσκεται εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο στα χέρια των τζιχαντιστών.
Ο Jala al Abadi είχε απαχθεί από το σπίτι του στις 4 Ιουνίου ενώ είχαν κατασχεθεί το τηλέφωνο και ο υπολογιστής του. Σκοτώθηκε την Τετάρτη από εκτελεστικό απόσπασμα αφού δικάσθηκε από άτυπο δικαστήριο του ΙΚ.
Ο 28χρονος Abadi ήταν πατέρας δύο παιδιών και εργαζόταν για ένα τοπικό κανάλι πριν το ΙΚ καταλάβει τη Μοσούλη, στις 10 Ιουνίου 2014. Εγκατέλειψε τότε την πόλη, όμως "υποχρεώθηκε να επιστρέψει στη Μοσούλη για προσωπικούς λόγους", δήλωσε πρόσωπο που γνώριζε τον δημοσιογράφο, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.
Στο μεταξύ, οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας συνέλαβαν 431 υπόπτους για συμμετοχή σε πυρήνες του Ισλαμικού Κράτους και απέτρεψαν επιθέσεις σε τεμένη, τις δυνάμεις ασφαλείας και μια διπλωματική αποστολή, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών.
Μια σειρά από θανατηφόρες επιθέσεις, που έχουν πραγματοποιηθεί από υποστηρικτές της τζιχαντιστικής οργάνωσης που έχει την έδρα της στο Ιράκ και τη Συρία, έχει τροφοδοτήσει ανησυχίες ότι αυξάνεται η απειλή από τους τζιχαντιστές στη χώρα, που είναι η μεγαλύτερη εξαγωγές πετρελαίου στον κόσμο.
Το Ισλαμικό Κράτος έχει καλέσει τους υποστηρικτές του να πραγματοποιήσουν επιθέσεις στο βασίλειο. Τον Μάιο σκότωσε 25 ανθρώπους με δύο βομβιστικές επιθέσεις καμικάζι εναντίον σιιτικών τζαμιών στην ανατολική Σαουδική Αραβία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης