Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκία: Έρευνα για τη σφαγή αμάχων Κούρδων ανακοίνωσε το τουρκικό ΥΠΕΞ

Τουρκία: Έρευνα για τη σφαγή αμάχων Κούρδων ανακοίνωσε το τουρκικό ΥΠΕΞ
Η Άγκυρα είναι αποφασισμένη να κλιμακώσει την ένταση και να εξουδετερώσει το κουρδικό κίνημα στην Τουρκία
Τη διεξαγωγή έρευνας για το θάνατο αμάχων μετά τις επιθέσεις που εξαπέλυσαν σήμερα (1/08) οι τουρκικές δυνάμεις εναντίων θέσεων των κούρδων ανταρτών στο Βόρειο Ιράκ, ξεκινά η τουρκική κυβέρνηση μετά από ανακοίνωση που εξέδωσε αργά το βράδυ.
Κούρδοι αξιωματούχοι στο Ιράκ κατήγγειλαν το θάνατο τουλάχιστον 6 ανθρώπων, περιλαμβανομένων δύο γυναικών, στους αεροπορικούς βομβαρδισμούς που διεξήχθησαν από το πρωί, ενώ φιλοκουρδικά μέσα ενημέρωσης στην Τουρκία έκαναν λόγω για αιματηρή σφαγή αμάχων.
Μετά απ' αυτό το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας ανακοίνωσε την διεξαγωγή έρευνας καθώς όπως υποστηρίζει "τα αεροπορικά πλήγματα της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας στοχοθέτησαν διοικητικές βάσεις του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK)".
Οι στόχοι που επιλέχθηκαν βρίσκονται σε περιοχές όπου οι υπηρεσίες πληροφοριών επισημαίνουν ότι δε διαμένουν άμαχοι, διαβεβαίωσε επιπλέον το υπουργείο.
Νωρίτερα το ημιεπίσημο τουρκικό πρακτορείο Anadolu, υποστήριζε ότι από την έναρξη των επιχειρήσεων κατά των ανταρτών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) στις 24 Ιουλίου από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, έχουν σκοτωθεί 260 μέλη του ΡΚΚ και περίπου 400 έχουν τραυματιστεί. Ανάμεσά τους και ο Nuredin Demirtaz αδελφός του συμπροέδρου του φιλοκουρδικού κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών (HDP), Selahatin Demirtaz.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η Άγκυρα είναι αποφασισμένη να κλιμακώσει την ένταση και να εξουδετερώσει το κουρδικό κίνημα στην Τουρκία, εγχείρημα στο οποίο φαίνεται να εστιάζει όλη της την προσοχή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης