Τελευταία Νέα
Διεθνή

Business Insider: Η χρυσή χήνα για τις επενδυτικές τράπεζες σταμάτησε να αφήνει αυγά

Business Insider: Η χρυσή χήνα για τις επενδυτικές τράπεζες σταμάτησε να αφήνει αυγά
Τα έσοδα των επενδυτικών τραπεζών έπεσαν κατά 1/3 το 2015
Οι εταιρίες με ιδιωτικό μετοχικό κεφάλαιο κάνουν λιγότερα deals και αυτά είναι άσχημα νέα για τις επενδυτικές τράπεζες γράφει το Business Insider σε άρθρο του με τίτλο: "Η χρυσή χήνα για τις επενδυτικές τράπεζες σταμάτησε να αφήνει αυγά".
Τα ποσά που πλήρωναν τα funds ιστορικά αντιπροσώπευαν ένα μεγάλο κομμάτι των εσόδων για το επενδυτικό banking.
Την περσινή χρονιά, όμως, μέτρησαν το 1/4 του συνηθισμένου.
Αλλά αυτή η μεγάλη πτώση ήταν ένα αποτέλεσμα των υπερβολικά πιεσμένων χρηματιστηριακών αγορών και της αυστηροποίησης των κανονισμών.
Τα έσοδα από τις ιδιωτικές εταιρίες μειώθηκαν κατά 1/3 το 2015, σύμφωνα με στοιχεία της Dealogic.
Υπάρχουν τρεις τομείς - κλειδιά για τους οποίους οι εταιρίες με ιδιώτες μετόχους πληρώνουν τις επενδυτικές τράπεζες: για εξαγορές, για δάνεια και για πωλήσεις μετοχών και ομολόγων.
Οι χρηματοδοτήσεις έχουν υποχωρήσει και στα τρία αυτά μέτωπα στο χαμηλότερο επίπεδο μετά από εκείνο αμέσως μόλις ξέσπασε η οικονομική κρίση.
Οι χρηματοδοτήσεις για συγχωνεύσεις και εξαγορές έχουν πέσει κατά 17% από την περσινή χρονιά με βάση τα στοιχεία της Dealogic.
Με τις υψηλές χρηματιστηριακές αξίες, μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα εταιριών με ιδιωτικό μετοχικό κεφάλαιο δεν κάνουν εξαγορές γιατί φοβούνται ότι θα πληρώσουν πάρα πολλά.
Οι μεγάλες τράπεζες δεν μπορούν επίσης να δανείσουν στη βιομηχανία όπως έκαναν παλιά, μετά από απόφαση που έβαλε περιορισμούς στη μόχλευση των εξαγορών.
Μόνο τράπεζες που δεν υπόκεινται σε τέτοιους περιορισμούς, όπως η Jefferies μπορούν να καλύψουν μέρος του κενού, διότι έχουν τη δυνατότητα να δανείσουν ιδιωτικές εταιρίες.
Στο μεταξύ, μετά από μία έντονη δραστηριότητα στα τέλη του 2013 και τις αρχές του 2014 υπάρχουν λιγότερα IPOs και λιγότερες πωλήσεις μετοχών από τις εταιρίες με ιδιώτες μετόχους αυτή τη χρονιά.
Οι χρηματοδοτήσεις για τέτοιου είδους deals έχουν πέσει κατά 32%.
Οι ιδιώτες μέτοχοι μπορούν ακόμα να διοχετεύσουν περισσότερο χρήμα πίσω στις τράπεζες.
Oι εταιρίες με ιδιωτικό μετοχικό κεφάλαιο έχουν αρκετά IPOs για αργότερα μέσα στον χρόνο.
Στον κατάλογο της Dealogic η JP Morgan προηγείται στο wallet share των εσόδων ιδιωτών μετόχων μέχρι στιγμής και ακολουθούν η Goldman Sachs και η Credit Swiss.




Embedded image permalink


www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης