Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNBC: Το Bitcoin θα καταστεί το έκτο μεγαλύτερο αποθεματικό νόμισμα μέχρι το 2030

tags :
CNBC: Το Bitcoin θα καταστεί το έκτο μεγαλύτερο αποθεματικό νόμισμα μέχρι το 2030
Την Τρίτη το πρωί το bitcoin διαπραγματευόταν στα 374 δολάρια, πολύ κοντά στα υψηλά μέχρι τώρα το 2015
Σε μια αισιόδοξη πρόβλεψη για το Bitcoin τις επόμενες λίγες δεκαετίες προχώρησαν στελέχη κορυφαίων εταιρειών bitcoin σε έρευνα της βρετανικής Magister Advisors, η οποία συμβουλεύει την τεχνολογική βιομηχανία για συγχωνεύσεις και εξαγορές, υποδηλώνοντας ότι το εικονικό νόμισμα θα μπορούσε να χρησιμοποιείται ευρέως όπως το ελβετικό φράγκο ή το αυστραλιανό δολάριο.
Στην έρευνα που συμμετείχαν τριάντα εταιρείες bitcoin από όλο τον κόσμο, η γενική αίσθηση που εξήχθη ήταν ότι το bitcoin θα καταστεί το έκτο μεγαλύτερο αποθεματικό νόμισμα μέσα σε 15 χρόνια.
Σημειώνεται ότι αποθεματικό νόμισμα είναι εκείνο που διακρατείται σε μεγάλες ποσότητες από κυβερνήσεις και θεσμούς ως μέρος των ξένων συναλλαγματικών αποθεμάτων τους, με το δολάριο μέχρι στιγμής να είναι το πιο δημοφιλές.
Το Bitcoin είναι ένα εικονικό νόμισμα, που επιτρέπει στους χρήστες να το ανταλλάσσουν σε online συναλλαγές τους με αγαθά και υπηρεσίες.
Την Τρίτη το πρωί το bitcoin διαπραγματευόταν στα 374 δολάρια, πολύ κοντά στα υψηλά μέχρι τώρα το 2015, σύμφωνα με την ιστοσελίδα CoinDesk.
Ωστόσο, πολλοί παρατηρητές εκτιμούν ότι η πραγματική αξία του bitcoin έγκειται στην τεχνολογία που υπάρχει πίσω από το νόμισμα αυτό, γνωστή ως blockchain, μια δημόσια και διαφανή διαδικασία σε όλες τις συναλλαγές με bitcoin.
Η έρευνα διαπίστωσε ότι ένα εκτιμώμενο ποσό ύψους 1 δισ. δολ. θα δαπανηθεί από τους 100 σημαντικότερους χρηματοπιστωτικούς θεσμούς σε σχέδια που αφορούν το blockchain μέσα στους επόμενους 24 μήνες.
Ο Jeremy Millar, συνεργάτης της Magister Advisor, που ηγήθηκε της έρευνας, ανέφερε ότι το Bitcoin έχει αποδειχθεί ότι αποτελεί ένα καθιερωμένο νόμισμα.
Τον Σεπτέμβριο, 13 από τις μεγαλύτερες παγκόσμιες τράπεζες συμμετείχαν σε ένα project προκειμένου να ερευνήσουν τις δυνατότητες από την χρήση ενός τύπου καθολικής διάθεσής στον κανονικό οικονομικό κόσμο.
Τράπεζες όπως οι Bank of America, Citi και Deutsche Bank ήρθαν να προστεθούν σε άλλες, όπως η Goldman Sachs και η J.P. Morgan, οι οποίες είχαν ήδη υπογράψει.
Το Bitcoin βέβαια είναι γνωστό για την αστάθεια, ενώ έχει δεχθεί σκληρή κριτική ότι διευκολύνει τις παράνομες δραστηριότητες, δεδομένου ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ανωνύμως.
Στην έρευνα της Magister Advisors, πάντως, σημειώνεται ότι η πρωταρχική χρήση του bitcoin σήμερα στις αναπτυγμένες αγορές είναι για κερδοσκοπία.
Οι ερωτηθέντες στην έρευνα εκτιμούν ότι το 90% του bitcoin διακρατείται για κερδοσκοπία και όχι για εμπορικές συναλλαγές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης