Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανοδικό τέμπο στις ευρωαγορές – Κίνα, Draghi προσελκύουν το επενδυτικό ενδιαφέρον

Ανοδικό τέμπο στις ευρωαγορές – Κίνα, Draghi προσελκύουν το επενδυτικό ενδιαφέρον
Ο ευρωπαίος κεντρικός τραπεζίτης θα μιλήσεις στο Λονδίνο, όπου θα μπορούσε να παρέχει ενδείξεις σχετικά με τη λήψη περαιτέρω μέτρων ποσοτικής χαλάρωσης
Ανοδική τροχιά διαγράφουν οι δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στη συνεδρίαση της Τετάρτης, με το επενδυτικό ενδιαφέρον να στρέφεται στην ομιλία του διοικητή της ΕΚΤ, Mario Draghi, στο Λονδίνο, αλλά και στις ανακοινώσεις οικονομικών στοιχείων στην Κίνα.
Ο ευρωπαίος κεντρικός τραπεζίτης θα μιλήσει στο Λονδίνο και ενδεχομένως να αναφερθεί στην πιθανότητα λήψης περαιτέρω μέτρων ποσοτικής χαλάρωσης.
Άλλωστε, ο Mario Draghi κατά την τελευταία συνεδρίαση της ΕΚΤ άφησε ανοιχτό ένα τέτοιο ενδεχόμενο, σημειώνοντας ότι στη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου θα υπάρξει αξιολόγηση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης (QE).
Εν τω μεταξύ, μεικτές τάσεις επικράτησαν σήμερα στην Ασία, μετά τις ανακοινώσεις οικονομικών στοιχείων στην Κίνα, τα αποτελέσματα των οποίων ήταν μεικτά.
Αν και οι επενδύσεις σε πάγια στοιχεία ενεργητικού αυξήθηκαν στο 10μηνο του 2015 και οι λιανικές πωλήσεις ενισχύθηκαν σημαντικά τον Οκτώβριο (+11%), σε ετήσια βάση, η βιομηχανική παραγωγή της Κίνας επιβραδύνθηκε για το ίδιο διάστημα.
Στα της συνεδρίασης, περί τις 10:15 π.μ., ο δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη, σημειώνει άνοδο 0,50%, στις 10.890,50 μονάδες.
Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,19%, στις 6.286,50 μονάδες και στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 καταγράφει κέρδη 0,41%, στις 4.931,50 μονάδες.
Στις αγορές της ευρωπαϊκής περιφέρειας, ο δείκτης ΙΒΕΧ 35 στη Μαδρίτη ενισχύεται κατά 0,32%, στις 10.361 μονάδες και ο FTSE MΙΒ στο Μιλάνο, σημειώνει άνοδο κατά 0,23%, στις 22.495 μονάδες.
Υψηλότερα κατά 0,10% κινείται ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600, στις 376,74 μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης