Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υπέρ της δημιουργίας ενός υπουργείου Οικονομικών της Ευρωζώνης τάσσεται ο Yves Mersch (ΕΚΤ)

Υπέρ της δημιουργίας ενός υπουργείου Οικονομικών της Ευρωζώνης τάσσεται ο Yves Mersch (ΕΚΤ)
Στο Ευρωκοινοβούλιο θα μπορούσε να λογοδοτεί το υπουργείο Οικονομικών της Ευρωζώνης, σύμφωνα με τον Mersch 
Υπέρ της δημιουργίας ενός υπουργείου Οικονομικών της Ευρωζώνης τάχθηκε με δηλώσεις του ο Yves Mersch, διοικητικό στέλεχος της ΕΚΤ, εκτιμώντας ότι θα μπορούσε να βοηθήσει στη δημοσιονομική σταθερότητα της Ευρωζώνης.
Παράλληλα, ο Mersch υπογράμμισε την ανάγκη για περαιτέρω σύγκλιση στα οικονομικά και δημοσιονομικά θέματα στην Ευρωζώνη, κάτι που θα μπορούσε να υποστηριχθεί από τη δημιουργία ενός πανευρωπαϊκού υπουργείου Οικονομικών.
Όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε, μιλώντας στο πρακτορείο Bloomberg, «μια λειτουργία δημοσιονομικής σταθεροποίησης θα μπορούσε να γίνει από ένα υπουργείο Οικονομικών της Ευρωζώνης το οποίο θα ήταν υπεύθυνο για τις αποφάσεις δημοσιονομικής πολιτικής οι οποίες αντιμετωπίζονται πιο αποτελεσματικά σε ευρωπαϊκό επίπεδο».
Πρόσθεσε, δε, πως «ένα τέτοιο υπουργείο Οικονομικών θα χρειάζονταν έναν υψηλότερο βαθμό δημοκρατικής νομιμοποίησης», ενώ έκρινε το Ευρωκοινοβούλιο ως τον καταλληλότερο φορές για να λογοδοτεί το υπουργείο Οικονομικών της Ευρωζώνης.
Τέλος, ο Mersch εκτίμησε ότι υπουργός Οικονομικών της Ευρωζώνης θα μπορούσε να χριστεί ένα μέλος της Κομισιόν, κάτι που θα αποτελούσε λύση και στη διαφωνία για τον πολιτικό ρόλο της Κομισιόν.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης