Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lautenschlager (ΕΚΤ): Δεν υπάρχει ανάγκη για επιπλέον μέτρα ποσοτικής χαλάρωσης, πολλώ δε μάλλον επέκταση του QE

Lautenschlager (ΕΚΤ): Δεν υπάρχει ανάγκη για επιπλέον μέτρα ποσοτικής χαλάρωσης, πολλώ δε μάλλον επέκταση του QE
Η ζώνη του ευρώ δεν είναι σε κατάσταση που κρίνεται αναπόφευκτη περαιτέρω νομισματική χαλάρωση
Δεν υπάρχει ανάγκη η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να προχωρήσει σε επιπλέον μέτρα ποσοτικής χαλάρωσης, σύμφωνα με το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της τράπεζας, Sabine Lautenschlager, υποδηλώνοντας ότι αν η ΕΚΤ προχωρήσει σε τέτοιου είδους κινήσεις τον Δεκέμβριο, δεν θα έχει τη στήριξη της Γερμανίας.
«Για μένα είναι σαφές: προς το παρόν δεν βλέπω λόγο για την ανάληψη περαιτέρω μέτρων νομισματικής πολιτικής, ειδικά μια επέκταση του προγράμματος αγοράς assets», ανέφερε η Sabine Lautenschlager.
Όπως ανέφερε, απαιτείται χρόνος προκειμένου τα τρέχοντα μέτρα ποσοτικής χαλάρωσης να έχουν αποτέλεσμα στην οικονομία και πρόσθεσε ότι τα πρόσφατα στοιχεία που έχουν ανακοινωθεί, έχουν καταδείξει ότι η Ευρωζώνη αντιστέκεται σε ορισμένες αδυναμίες στην παγκόσμια οικονομία.
Όλα αυτά μαζί, επισήμανε, καταδεικνύουν ότι η ζώνη του ευρώ δεν είναι σε μια κατάσταση όπου κρίνεται αναπόφευκτη περαιτέρω νομισματική χαλάρωσης.
Σημειώνεται ότι ο διοικητής της ΕΚΤ με αναφορές του έχει επισημάνει ότι στη συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας τον Δεκέμβριο, θα υπάρξει επαναξιολόγηση της νομισματικής πολιτικής, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο για τη λήψη περαιτέρω μέτρων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης