Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πιθανό τρομοκρατικό χτύπημα η επίθεση στο Σαν Μπερναντίνο της Καλιφόρνια με 14 νεκρούς και 14 τραυματίες

tags :
Πιθανό τρομοκρατικό χτύπημα η επίθεση στο Σαν Μπερναντίνο της Καλιφόρνια με 14 νεκρούς και 14 τραυματίες
Η αστυνομία σκότωσε το 1 από τους 3 δράστες στο San Bernadino στην Καλιφόρνια
(upd2) Τον 1 από τους 3 δράστες στο μακελειό στον San Bernadino (Σαν Μπερναντίνοτης) Καλιφόρνια σκότωσε η αστυνομία.
Με βάση όλες τις ενδείξεις ήταν τρομοκρατικό χτύπημα που άφησε πίσω του 14 νεκτούς και 14 τραυματίες.
Τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν  ότι οι 3 δράστες της επίθεσης στο Σαν Μπερναντίνο της Καλιφόρνια είναι οπλισμένοι με πολεμικά τυφέκια AK-47, γνωστά και ως Καλάσνικοφ.
Το BBC μεταδίδει ότι σύμφωνα με την αστυνομία, οι νεκροί είναι περισσότεροι από 14, ενώ υπάρχουν τουλάχιστον 14 τραυματίες
Οι δράστες δεν έχουν ακόμα συλληφθεί, ενώ στο κτίριο στο οποίο εκτυλίχθηκε η ένοπλη επίθεση έχουν μεταβεί στελέχη της υπηρεσίας εξουδετέρωσης εκρηκτικών μετά την εύρεση ύποπτου αντικειμένου στο χώρο.
Η επίθεση πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Inland Regional Center, έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που βοηθάει άτομα με αναπτυξιακές αναπηρίες.
Σε δηλώσεις του στο CBS News, ο Αμερικανός πρόεδρος Barack Obama επανέλαβε για πολλοστή φορά ότι θεωρεί εξαιρετικά μεγάλο τον αριθμό ενόπλων επιθέσεων στις ΗΠΑ.

Νωρίτερα το bankingnews.gr μετέδιδε:

Στους 12 ανέρχονται οι νεκροί και στους 8 οι τραυματίες, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από το Σαν Μπερναντίνο της Καλιφόρνια, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση της αστυνομίας για τη σύλληψη των δραστών, οι οποίοι φέρονται να είναι τρεις.
Άγνωστο πάντως παραμένει εάν οι δράστες βρίσκονται ακόμη στο χώρο, καθώς κάποιες πληροφορίες τους θέλουν να έχουν διαφύγει με ένα όχημα SUV.
Νέο πολύνεκρο επεισόδιο με πυροβολισμούς σε δημόσιο χώρο εκτυλίσσεται στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα κοντά σε ένα γήπεδο γκολφ στο San Bernadino (Σαν Μπερναντίνο) της Καλιφόρνια, σε κρατικό φορέα παροχής κοινωνικών υπηρεσιών.
Σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες της πυροσβεστικής υπηρεσίας της περιοχής, τις οποίες αναμεταδίδει το ειδησεογραφικό δίκτυο BBC, υπάρχουν μέχρι 20 τραυματίες.
Η αστυνομία του Σαν Μπερναντίνο κάνει λόγο για έως 3 βαρέως οπλισμένους δράστες που φορούν αλεξίσφαιρα γιλέκα.
Το Σαν Μπερναντίνο είναι μια πόλη 200 χιλιάδων κατοίκων 60 μίλια ανατολικά του Λος Άντζελες.
Με βάση τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης πρόκειται για μια ομάδα τουλάχιστον 3 ενόπλων που έχουν προκαλέσει χάος στην μικρή πόλη της Καλιφόρνιας.

Embedded image permalink

Embedded image permalink

Πρώτη ενημέρωση: Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 21:39

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης