Τελευταία Νέα
Διεθνή

Summers (πρώην ΥΠΟΙΚ ΗΠΑ): Λιγότερες από 4 οι αυξήσεις των επιτοκίων της Fed το 2016

tags :
Summers (πρώην ΥΠΟΙΚ ΗΠΑ): Λιγότερες από 4 οι αυξήσεις των επιτοκίων της Fed το 2016
«Οι τέσσερις αυξήσεις δεν υποστηρίζονται από την οικονομία», είπε ο πρώην αμερικανός υπουργός 
Την εκτίμηση ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve - Fed) δεν θα προχωρήσει σε τέσσερις αυξήσεις των επιτοκίων της το 2016, όπως προέβλεψαν τα μέλη της νομισματικής επιτροπής (FOMC) της τράπεζας, εξέφρασε ο Larry Summers, πρώην υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ.
Μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο CNBC ο Summers εκτίμησε ότι η κακή αρχή στις χρηματοπιστωτικές αγορές το τρέχον έτος σε συνδυασμό με τις έντονες ανησυχίες για την πορεία της οικονομίας της Κίνας θα εμποδίσει τη Fed από την αύξηση των επιτοκίων της τέσσερις φορές εντός του 2016.
Παράλληλα προειδοποίησε ότι η ψυχολογία των επενδυτών σε αγορές με έντονη μεταβλητότητα αλλάζει άρδην ταχύτατα.
«Ακριβώς όπως είχα εκτιμήσει ότι θα είναι λάθος να αντιδράσει κανείς στο ανοδικό ράλι στα μέσα του περασμένου Φθινοπώρου, έτσι εκτιμώ ότι είναι επικίνδυνο να αντιδράσει στην πτώση που καταγράφεται αυτό το διάστημα», είπε χαρακτηριστικά.
Επανερχόμενος στο ζήτημα των επιτοκίων της Fed, ο Summers σχολίασε ότι «δεν θα ήταν έξυπνο το στοίχημα ότι η οικονομία μπορεί να αντέξει τέσσερις αυξήσεις το 2016 και να συνεχίσει να αναπτύσσεται εύρωστα και να παρέχει στήριξη σε μια αδύναμη παγκόσμια οικονομία», ενώ υπογράμμισε ότι αυτή την άποψή του στηρίζουν και οι κινήσεις των αγορών.
«Οι αγορές ποτέ δεν πίστεψαν ότι η Fed θα αυξήσει τα επιτόκια τέσσερις φορές», είπε, «και οι αγορές απηχούν συγκεντρωτικά την άποψη πολλών ανθρώπων», συνέχισε.
«Μου φαίνεται ότι υπάρχουν αρκετοί λόγοι ανησυχίας», κατέληξε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης