Τελευταία Νέα
Διεθνή

Erdogan: Η Τουρκία είναι έτοιμη να συνεργαστεί στη μάχη κατά της τρομοκρατίας

Erdogan: Η Τουρκία είναι έτοιμη να συνεργαστεί στη μάχη κατά της τρομοκρατίας
Η ασφάλεια αποτέλεσε εξέχον θέμα στην ατζέντα των συνομιλιών που είχε ο τούρκος πρόεδρος στις επαφές του και στην Ακτή Ελεφαντοστού και τη Γκάνα - Επόμενος σταθμός η Γουινέα
Τη βοήθεια της Τουρκίας προς τη Νιγηρία στη μάχη κατά της τρομοκρατίας προσέφερε σήμερα Τετάρτη 2 Μαρτίου ο τούρκος πρόεδρος Recep Tayip Erdogan προς το νιγηριανό ομόλογό του, Muhammadu Buhari.
Παράλληλα, κατά την επίσκεψή του στην Αμπούζα της Νιγηρίας οι δύο άνδρες υπέγραψαν εμπορικές συμφωνίες.
Ο τούρκος πρόεδρος σημείωσε χαρακτηριστικά μετά τη συνάντηση:
«Είμαστε πάντα έτοιμοι να συνεργαστούμε με τη Νιγηρία στη μάχη εναντίον της τρομοκρατίας».
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Νιγηρία βρίσκεται από το 2009 σε πόλεμο με τους εξτρεμιστές της ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ, ενώ κατά τη διάρκεια αυτής της σύρραξης έχουν χάσει την ζωή τους τουλάχιστον 17.000 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους μουσουλμάνοι.
Πάντως, ο Erdogan δεν διευκρίνισε με ποιον τρόπο θα μπορούσε να υλοποιηθεί μια τέτοια συνεργασία κατά της τρομοκρατίας.
Εξάλλου, η ασφάλεια αποτέλεσε εξέχον θέμα στην ατζέντα των συνομιλιών που είχε ο τούρκος πρόεδρος στους προηγούμενους σταθμούς της περιοδείας του στην Αφρική, δηλαδή την Ακτή Ελεφαντοστού και τη Γκάνα, ενώ επόμενος σταθμός για τον Erdogan θα είναι η Γουινέα.
Υπενθυμίζεται ότι χθες Τρίτη 1 Μαρτίου ο τούρκος ηγέτης δήλωσε στο κοινοβούλιο της Γκάνας ότι η Τουρκία μπορεί «να συμβάλει καθοριστικά στην αποκατάσταση της ειρήνης και της ασφάλειας παγκοσμίως».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης