Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βελτιώθηκε και τον Ιούνιο το επιχειρηματικό κλίμα της Ευρωζώνης – Στις 53,1 μονάδες ο σύνθετος PMI

Βελτιώθηκε και τον Ιούνιο το επιχειρηματικό κλίμα της Ευρωζώνης – Στις 53,1 μονάδες ο σύνθετος PMI
Σε ότι αφορά τον κλάδο των Υπηρεσιών, που ανέκαθεν στήριζε την ανάπτυξη της Ευρωζώνης, κινήθηκε σε πολύ χαμηλά επίπεδα τον Ιούνη
Βελτιωμένο ήταν και το μήνα Ιούνιο το επιχειρηματικό – οικονομικό κλίμα στο σύνολο της Ευρωζώνης, με την Ιρλανδία να πρωταγωνιστεί, έχοντας τις πιο εντυπωσιακές επιδόσεις.
Ο σύνθετος δείκτης PMI της Markit για το μπλοκ διαμορφώθηκε στις 53,1 μονάδες τον περασμένο μήνα, καταγράφοντας ίδια επίδοση με τον Μάη του τρέχοντος έτους.
Υπενθυμίζεται πως τις προηγούμενες εβδομάδες η αβεβαιότητα είχε καταβάλει τις χώρες της Ε.Ε., λόγω του επικείμενου δημοψηφίσματος στη Μεγάλη Βρετανία. 
Ωστόσο, το απαισιόδοξο είναι πως για το β’ τρίμηνο του 2016, η συνολική βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος της Ευρωζώνης ήταν η πιο «αδύναμη», από το δ’ τρίμηνο 2014.
Σε ότι αφορά τον κλάδο των Υπηρεσιών, που ανέκαθεν στήριζε την ανάπτυξη της Ευρωζώνης, κινήθηκε σε πολύ χαμηλά επίπεδα τον Ιούνη, με τον σχετικό PMI να βρίσκεται στις 52,8 μονάδες, όταν ένα μήνα νωρίτερα ήταν στις 53,3.
Όπως προαναφέραμε, τα ηνία της ανάπτυξης ανέλαβε και τον Ιούνιο η Ιρλανδία, με τον σύνθετο PMI φτάνει τις 59,2 μονάδες.
Ακολουθεί η Ισπανία, με 55,7 μονάδες, ενώ το βάθρο συμπληρώνει η μεγαλύτερη οικονομία του μπλοκ, η Γερμανία, με 54,4.
Αναφέρεται πως η τιμή του PMI πάνω από 50 μονάδες συνεπάγεται μεγέθυνση του εκάστοτε κλάδου, κάτω από 50 συρρίκνωση και ίσον με 50 αμεταβλητότητα. 

Η τιμή του σύνθετου PMI της Ευρωζώνης, σε σχέση με το συνοικό ΑΕΠ:


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης