Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνάντηση του Kerry με τον Putin στη Μόσχα με στόχο την επίτευξη συμφώνου συνεργασίας για τη Συρία

Συνάντηση του Kerry με τον Putin στη Μόσχα με στόχο την επίτευξη συμφώνου συνεργασίας για τη Συρία
Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας θα επιδιώξει την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ των δύο χωρών, που θα μπορούσε να οδηγήσει στον τερματισμό του πολέμου στη Συρία.
Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ρωσίας Vladimir Putin και τον υπουργό Εξωτερικών Sergei Lavrov θα έχει σήμερα 14 Ιουλίου 2016 στη Μόσχα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ John Kerry, με θέμα τη Συρία.
Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας θα επιδιώξει σύμφωνα με τον αμερικανικό Τύπο την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ των δύο χωρών, που θα μπορούσε να οδηγήσει στον τερματισμό του πολέμου, που μαίνεται τα τελευταία 5,5 χρόνια στη Συρία.
Σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ, ο Kerry θα προτείνει να μοιραστούν οι ΗΠΑ με τη Ρωσία στρατιωτικές πληροφορίες για να πλήξουν τον ISIS και την al-Qaeda, που συνδέονται με το κίνημα Nusra Front, σε αντάλλαγμα με τις Ρωσικές διαβεβαιώσεις, ότι οι δυνάμεις του Προέδρου της Συρίας Bashar al-Assad θα σταματήσουν τους βομβαρδισμούς εναντίον των ανταρτών, που έχουν υπογράψει την κατάπαυση του πυρός.
Η συνάντηση πραγματοποιείται μόλις δύο εβδομάδες πριν από την καταληκτική ημερομηνία της 1ης Αυγούστου που έχει θέσει η αμερικανική κυβέρνηση, για μια πολιτική διευθέτηση στη Συρία.
Οι διαπραγματεύσεις για την εξεύρεση ειρηνευτικής συμφωνίας έχουν καταρρεύσει λόγω της έξαρσης των μαχών, ιδιαίτερα γύρω από το Χαλέπι, την πρώην εμπορική πρωτεύουσα που είναι ένα βασικό προπύργιο των ανταρτών.
"Η κατάσταση έχει φθάσει σε αδιέξοδο και χωρίς τη συνεργασία ΗΠΑ-Ρωσίας θα επιδεινωθεί περαιτέρω" δήλωσε ο επικεφαλής του Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας της Ρωσίας Fyodor Lukyanov.
Πρόσθεσε δε, ότι "η Ρωσία θα μπορούσε να πει ναι σε μια συμφωνία για στρατιωτική συνεργασία, καθώς αυτό είναι κάτι, που ήθελε από την αρχή".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης