Τελευταία Νέα
Διεθνή

Business Insider: Πως είναι όταν η NSA «χακάρει» το Gmail και το facebook

Business Insider: Πως είναι όταν η NSA «χακάρει» το Gmail και το facebook
Η ιστορία ενός πολίτη της Νέας Ζηλανδίας και πως άλλαξε ξαφνικά η ζωή του
Για πρώτη φορά, ένας στόχος του αμφιλεγόμενου προγράμματος Prism της NSA έχει εντοπιστεί.
Σύμφωνα το Business Insider, τα περιεχόμενα του facebook αλλά και διαφόρων λογαριασμών του Tony Fullman (πολίτης της Νέας Ζηλανδίας που γεννήθηκε στα Φίτζι) στο Gmail υποκλάπηκαν από τη NSA.
Είναι μια ειρωνική ιστορία.
O Fullman ήταν ακτιβιστής υπέρ της δημοκρατίας που αντιτίθενται στον στρατιωτικό ηγέτη των Φίτζι.
Αλλά οι κατάσκοποι στη Νέα Ζηλανδία υποψιάζονταν ότι σχεδίαζε μια βίαιη επανάσταση στα νησιά Φίτζι, οπότε επιχειρήσεις κατασκοπείας από την NSA και τη Νέα Ζηλανδία άλλαξε εντελώς τη ζωή του.
Τα τηλέφωνα της Οργάνωσης του παρακολουθούνταν το 2012, το σπίτι του στην Αυστραλία δέχτηκε επίθεση από την αστυνομία και το διαβατήριό του κατασχέθηκε.
Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι κατάσκοποι της Νέας Ζηλανδίας ζήτησαν από την NSA να παρακολουθήσει τις επικοινωνίες του Fullman μέσα από τους λογαριασμούς του Gmail και του Facebook.
Στο πλαίσιο αυτό, η NSA χρησιμοποίησε το πρόγραμμα Prism, η δεύτερη μεγάλη αποκάλυψη από τις διαρροές του Edward Snowden.
Αν και δεν προέκυψε κάποια σχέση μεταξύ του Fullman με οποιαδήποτε προσπάθεια ανατροπής της κυβέρνησης των Φίτζι, ωστόσο μπορούμε να έχουμε μια εικόνα σχετικά με τα στοιχεία που μπορεί να υποκλέψει το πρόγραμμα Prism.

Αυτή είναι μια εικόνα του Tony Fullman στα αρχεία της NSA που λήφθησαν από το Facebook του
This is a picture of Tony Fullman in NSA files taken from his Facebook. It has the EXIF data generated by the camera he took it with.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης