Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNBC: Γιατί η FED μπορεί να χρειαστεί να ρίξει τα επιτόκια στο -2%

CNBC: Γιατί η FED μπορεί να χρειαστεί να ρίξει τα επιτόκια στο -2%
Ο Marvin Goodfriend, πρώην οικονομολόγος της FED επισημαίνει ότι ίσως τα αμερικανικά επιτόκια χρειαστεί να πέσουν σε επίπεδα χαμηλότερα από των άλλων κεντρικών τραπεζών
Τη στιγμή που όλοι οι αναλυτές αλλά και οι αγορές έχουν αρχίσει ήδη να αποτιμούν την πιθανότητα αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων, ένας πρώην οικονομολόγος της FED αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο η Τράπεζα να αναγκαστεί τα ρίξει τα επιτόκια στο -2%, σε επίπεδα, δηλ. πολύ χαμηλότερα από αυτά που έχουν υιοθετήσει άλλες κεντρικές τράπεζες.
Όπως υποστήριξε ο Marvin Goodfriend με δηλώσεις του στο CNBC, η FED ίσως χρειαστεί να προβεί σε αυτή τη μείωση προκειμένου να προκαλέσει ανάπτυξη, αν η αμερικανική οικονομία πέσει σε ύφεση στα επόμενα δυο χρόνια.
Τα επιτόκια της FED παραμένουν σε θετικό έδαφος, ενώ η τελευταία φορά η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ προχώρησε σε αύξηση των επιτοκίων ήταν το Δεκέμβριο του 2015.
Ωστόσο, στο δημοσίευμα του CNBC διευκρινίζεται ότι, ο Goodfriend δεν αναμένει ότι η FED θα κατευθυνθεί σύντομα προς αυτή την κατεύθυνση, σημειώνοντας πως ο ίδιος πιστεύει ότι η κεντρική τράπεζα θα πρέπει να αυξήσει τα επιτόκια πριν από το τέλος του 2016.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης