Τελευταία Νέα
Διεθνή

Cavusoglu (ΥΠΕΞ Τουρκίας): Καλούμε τις ΗΠΑ να συλλάβουν τον Gulen

Cavusoglu (ΥΠΕΞ Τουρκίας): Καλούμε τις ΗΠΑ να συλλάβουν τον Gulen
Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι όλοι όσοι κατοικούν στο εξωτερικό και συνδέονται με το αποτυχημένο πραξικόπημα θα πρέπει να λογοδοτήσουν
Σε μία ακόμη έκκληση προς τις ΗΠΑ, αναφορικά με την υπόθεση του κληρικού Fethullah Gulen, προχώρησε σήμερα Τετάρτη (14/9) ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Mevlut Cavusoglu, μία μόλις μέρα μετά το επίσημο αίτημα της Άγκυρας προς την Ουάσινγκτον για τη σύλληψη του ιεροκήρυκα.
Συγκεκριμένα, ο Cavusoglu επανέλαβε για ακόμα μία φορά ότι ο Gulen θα πρέπει να εκδοθεί στην Τουρκία προκειμένου σε προσαχθεί σε δίκη, καθώς θεωρείται ο κύριος ενορχηστρωτής του αποτυχημένου πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.
Παράλληλα, ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι όλοι όσοι κατοικούν στο εξωτερικό και συνδέονται με το αποτυχημένο πραξικόπημα θα πρέπει να λογοδοτήσουν, καλώντας με αυτό τον τρόπο και τις υπόλοιπες χώρες να συμβάλλουν σε αυτή την προσπάθεια της τουρκικής κυβέρνησης.
Οι δηλώσεις του Cavusoglu πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Αντάλια, όπου βρέθηκε για τους εορτασμούς του Εΐντ Αλ Άντχα, της δεύτερη μεγαλύτερης γιορτής του μουσουλμανικού κόσμου.
«Όλα τα έγγραφα και οι πληροφορίες που σχετίζονται με το πραξικόπημα θα συλλεχθούν και θα σταλθούν στις ΗΠΑ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών, στον απόηχο της τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε με τον αμερικανό ομόλογό του, John Kerry.
Επιπλέον, ο Cavusolgu αναφέρθηκε και στην πρόσφατη επίθεση του PKK στην πόλη Βαν, απορώντας γιατί να γίνει μία τέτοια επίθεση κατά τη διάρκεια του Εΐντ Αλ Άντχα, ωστόσο τόνισε ότι οι κούρδοι αντάρτες δεν έχουν καμία σχέση με τους αληθινούς κούρδους και τον πολιτισμό τους.
Υπενθυμίζουμε ότι τόσο η οργάνωση του Gulen, όσο και το PKK κατηγορούνται από την τουρκική κυβέρνηση για την διεξαγωγή και τη στήριξη του πραξικοπήματος, γεγονός που έχει ενεργοποιήσει ένα εκτεταμένο σχέδιο «εξόντωσής» τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης