Τελευταία Νέα
Διεθνή

Business Insider: Στα υψηλότερα επίπεδα 9 ετών οι ανοιχτές θέσεις σορτ στο αργό πετρέλαιο

Business Insider: Στα υψηλότερα επίπεδα 9 ετών οι ανοιχτές θέσεις σορτ στο αργό πετρέλαιο
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα στοιχεία συνιστούν απόδειξη πως η επιφυλακτικότητα γύρω από τις τιμές του «μαύρου χρυσού» βρίσκεται στα ύψη
Στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 9 ετών, ήτοι από το 2007, διαμορφώνονται οι ανοιχτές θέσεις σορτ (short) παραγωγών και εμπόρων στο πετρέλαιο WTI, σύμφωνα με σημερινό (24/10) δημοσίευμα του αμερικανικού δικτύου Business Insider.
Ειδικότερα, τον Οκτώβριο του 2016 ανήλθαν σε 540.000.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα στοιχεία της Commodity Futures Trading Commisiion (CFTC) συνιστούν απόδειξη πως η επιφυλακτικότητα γύρω από τις τιμές του «μαύρου χρυσού» βρίσκεται στα ύψη.
Όπως αναφέρει το Business Insider, όταν οι παραγωγοί πετρελαίου ανησυχούν για τυχόν απώλειες στις τιμές του πετρελαίου, μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα συμβόλαια μελλοντικής παράδοσης (futures) για την αυτοπροστασία τους.
Σήμερα, Δευτέρα 24 Οκτωβρίου, το αργό πετρέλαιο καταγράφει απώλειες, στον απόηχο του σκεπτικισμού του Ιράκ στη μείωση της παραγωγής, που τα άλλα κράτη-μέλη του ΟΠΕΚ έχουν συμφωνήσει.
Η αποτυχία της συμφωνίας του ΟΠΕΚ είναι μόνο μία από τις ανησυχίες των παραγωγών.
Επιπροσθέτως, τα πετρελαϊκά αποθέματα των ΗΠΑ βρίσκονται κοντά στα υψηλότερα επίπεδα για αυτήν την περίοδο του έτους, κατά μέσο όρο.
Η EIA έχει επισημάνει, πάντως, ότι οι σορτ θέσεις για τα futures του WTI έχουν αυξηθεί με ταχύτερο ρυθμό από τις σορτ θέσεις για τα futures του Brent.

Screen Shot 2016 10 24 at 11.18.13 AM

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης