Τελευταία Νέα
Διεθνή

Berenberg Bank: Το QE της ΕΚΤ βοήθησε την οικονομία της Ευρωζώνης να ανακάμψει

Berenberg Bank: Το QE της ΕΚΤ βοήθησε την οικονομία της Ευρωζώνης να ανακάμψει
«Η αρχική του αντίδραση να τροφοδοτήσει τις τράπεζες με απεριόριστη ρευστότητα δεν λειτούργησε προς όφελος της όλης κατάστασης»
Θετικά αποτιμά το έργο του Mario Draghi ο επικεφαλής οικονομολόγος της Berenberg Bank, Holger Schmieding, κάνοντας μία μικρή αναδρομή στο 5ετές έργο του διοικητή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Όπως επισημαίνει, ο κ.Draghi ανέλαβε τα καθήκοντά του σε μία χρονική περίοδο που η κρίση στην Ευρωζώνη βρισκόταν στο ζενίθ της,.
Παρά τις δυσκολίες όμως, κατάφερε να βοηθήσει σημαντικά στο να επιστρέψει οικονομική η ανάπτυξη εντός του μπλοκ.
«Η αρχική του αντίδραση να τροφοδοτήσει τις τράπεζες με απεριόριστη ρευστότητα σε ευνοϊκούς όρους δεν λειτούργησε προς όφελος της όλης κατάστασης.
Δεν αποκατέστησε την εμπιστοσύνη μεταξύ των επενδυτών εντός της ζώνης του ευρώ», αναφέρει χαρακτηριστικά σε επιστολή του στο CNBC, συμπληρώνοντας:
«Μόνο όταν (ο κ.Draghi) αποφάσισε να δράσει η Ε.Κ.Τ. όπως και οι υπόλοιπες τράπεζες, δηλαδή να ενεργεί ως δανειστής έσχατης ανάγκης σε περιόδους έντονης αβεβαιότητας, η εμπιστοσύνη αποκαταστάθηκε»…
Επίσης, ο αναλυτής σχολιάζει πως το πρόγραμμα αγοράς εταιρικών ομολόγων, το οποίο εντάσσεται στην ποσοτική χαλάρωση (QE) της ΕΚΤ, βοήθησε την οικονομία αλλά και την απασχόληση της Ευρωζώνης να ανακάμψει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης