Τελευταία Νέα
Διεθνή

Business Insider: Οι insiders των τραπεζών πωλούν τις μετοχές τους σαν να μην υπάρχει αύριο

Business Insider: Οι insiders των τραπεζών πωλούν τις μετοχές τους σαν να μην υπάρχει αύριο
Σε άρθρο του Business Insider επισημαίνεται ότι οι μυημένοι στις τράπεζες πουλούν τις μετοχές για bullish λόγους
Το μεγάλο αισιόδοξο σημάδι την ανοδική πορεία των αγορών ήταν ο δείκτης Dow Jones Transportation Average πέτυχε νέα υψηλά την Τετάρτη για πρώτη φορά από το 2014, και ότι την Πέμπτη πέτυχε ακόμα ένα ρεκόρ, ενώ την ίδια στιγμή ρεκόρ καταγράφει και ο Dow.
Οπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Business Insider, η θεωρία λέει ότι οι μετοχές των μεταφορικών εταιρειών κατά κάποιο τρόπο προβλέπουν την πορεία της ευρύτερης αγοράς.
Ωστόσο, υπήρχαν κι άλλα bullish σημάδια, καθώς οι ελπίδες για την πολιτική του Trump είναι θετικές για τα χρηματιστήρια.
«Τότε γιατί είναι μυημένοι στις τράπεζες και τις βιομηχανικές εταιρείες πωλούν το μερίδιό τους, σαν να μην υπήρχε αύριο;» είναι το ερώτημα που τίθεται στο δημοσίευμα.
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, οι τράπεζες είχαν μια καταιγιστική κούρσα.
Οι μετοχές της Wells Fargo, η πιο μισητή τράπεζα στην Αμερική αυτές τις μέρες, ενισχύθηκε κατά 28% κατά τη διάρκεια των τελευταίων 30 ημερών, η Citigroup κατά 25%, η JP Morgan κατά 26%, η Goldman Sachs κατά 37%.

Screen Shot 2016 12 12 at 10.05.30 AM

Στην πραγματικότητα, οι χρηματοπιστωτικές εταιρείες έχει γίνει ο κλάδος με τις καλύτερες επιδόσεις για τον S&P 500.
Παρ' όλα αυτά, όμως, οι bank insiders συνεχίζουν πωλούν τις μετοχές τους πιο γρήγορα από ποτέ και δεδομένης της κατάστασης που επικρατεί στον τραπεζικό τομέα, η μόνο λογική εξήγηση που μπορεί να δοθεί είναι ότι υπάρχουν μόνο bullish λόγοι για να το κάνουν αυτό.
«Οι insiders αποφασίζουν να πουλήσουν τις μετοχές τους για λόγους που δεν ταιριάζουν απαραίτητα με τα κίνητρα ενός τυπικού επενδυτή.
Μερικοί γνώστες μπορεί να κλειδώνει κέρδη ή να εξετάσουν τις επιλογές που έχουν.
Πολλά τραπεζικά στελέχη ειδικότερα έχουν κάνει υποβρύχιες επιλογές στα χρόνια μετά την οικονομική κρίση.
Η Bank of America Corp. και η Morgan Stanley, για παράδειγμα, έχουν επιστρέψει στα επίπεδα του 2008.
Εάν αυτό το ράλι ήταν η πρώτη ευκαιρία για πωλήσεις, είναι δύσκολο να υποστηρίξει κανείς για το πως νοιώθουν για το μέλλον» αναφέρεται σε δημοσίευμα της Wall Street Journal.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης