Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο στόχαστρο… όλων η Ρωσία – Βρετανός πολιτικός την κατηγορεί για επιρροή υπέρ του Brexit

Στο στόχαστρο… όλων η Ρωσία – Βρετανός πολιτικός την κατηγορεί για επιρροή υπέρ του Brexit
«Οι πολίτες έχουν υποτιμήσει τον διαδικτυακό πόλεμο του Vladimir Putin»
Μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Γερμανία, έρχεται η σειρά της Μεγάλης Βρετανίας να βάλει στο στόχαστρο τους Ρώσους hackers.
Εδώ και λίγες εβδομάδες στην Ουάσιγκτον διαμηνύουν πως οι hackers της Μόσχας διέθεσαν στα Wikileaks τα e-mails του John Podesta (επικεφαλής καμπάνιας της Hillary Clinton), με αποτέλεσμα οι Αμερικανοί να στραφούν κατά της Δημοκρατικής υποψήφιας και να προτιμήσουν τον Donald Trump.
Ταυτόχρονα, οι Μυστικές Υπηρεσίες του Βερολίνου είχαν κατηγορήσει ευθέως τους Ρώσους hackers για το ότι προσπαθούν να στρέψουν (μέσω διαδικτυακών επιθέσεων και διαρροών) τους Γερμανούς πολίτες κατά της Angela Merkel, ενόψει των βουλευτικών εκλογών του 2017.
Πλέον, ο πρώην Εργατικός βουλευτής του Ηνωμένου Βασιλείου, Ben Bradshaw, ο οποίος είχε στηρίξει την καμπάνια του Bremain, δηλώνει πως «ίσως οι Ρώσοι hackers επηρέασαν το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος».
«Οι πολίτες έχουν υποτιμήσει τον διαδικτυακό πόλεμο του Vladimir Putin», σχολίασε σχετικά.
Ωστόσο, αμέσως μετά τη βαρύγδουπη δήωση του κ.Bradshaw, ο εκπρόσωπος της βρετανικής κυβέρνησης υπό την Theresa May ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχουν ενδείξεις για κάτι τέτοιο…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης