Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Αναστασιάδης ξεκαθαρίζει: Δεν υπάρχει λύση στο Κυπριακό με στρατεύματα και εγγυήσεις

Ο Αναστασιάδης ξεκαθαρίζει: Δεν υπάρχει λύση στο Κυπριακό με στρατεύματα και εγγυήσεις
«Οι θέσεις είναι κοινές με την ελληνική κυβέρνηση και συνεπώς, θέλω να πιστεύω ότι και η πολιτική ηγεσία θα συνεργαστεί»
Η εξεύρεση λύσης στην οποία Θα συμπεριλαμβάνονται στρατεύματα και εγγυήσεις στη νήσο είναι αδύνατη, ξεκαθαρίζει προς τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Mustafa Akinci ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.
Ωστόσο, ο κ. Αναστασιάδης επισήμανε πως δεν θα ήθελε αν πει περισσότερα με δεδομένη την θέση ότι πρέπει να κρατούμε την ψυχραιμία μας, αλλά και την αποφασιστικότητα μας στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων «να θέσουμε αυτά που δικαιωματικά κάθε κράτος μπορεί να αξιώνει».
Απαντώντας σε ερώτηση για αν είναι εφικτές γεφυρωτικές θέσεις και προτάσεις, ο Κύπριος Πρόεδρος απέφυγε να δώσει κάποια απάντηση, λέγοντας πως «πρέπει να αφήσουμε τα θέματα όπως έχουν», ενώ συμπλήρωσε πως ο ίδιος είπε «αυτό, το οποίο όφειλε να πει με βάση τα όσα διαδραματίζονται τούτες τις ημέρες».
Επίσης, δήλωσε ότι θα συγκληθεί Εθνικό Συμβούλιο και θα υπάρξει συνέχιση επαφών με την ελληνική κυβέρνηση.
«Οι θέσεις είναι κοινές με την ελληνική κυβέρνηση και συνεπώς, θέλω να πιστεύω ότι και η πολιτική ηγεσία θα συνεργαστεί κατά τρόπο που να βοηθήσει τις διαπραγματεύσεις, αφού θα έχουν και τη διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να γίνουν υποχωρήσεις που θα μας φέρουν σε αντίθεση.
Θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι, ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά οφείλει να εξαντλήσει κάθε περιθώριο, έχοντας πάντα κατά νου τις βασικές αρχές και θέσεις, που διεκδικούμε, και η άλλη πλευρά, εάν επιθυμεί τη λύση θα πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι οι σημερινές συνθήκες, η ιδιότητα της Κύπρου ως κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπαγορεύουν και επιβάλλουν να ακολουθούμε τους κανόνες μιας Ένωσης κρατών, στην οποίαν ανήκουμε», υπογράμμισε.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης