Τελευταία Νέα
Διεθνή

Assad (Πρόεδρος Συρίας): Ορισμένοι πρόσφυγες που μεταναστεύουν στη Δύση είναι αδιαμφισβήτητα τρομοκράτες

tags :
Assad (Πρόεδρος Συρίας): Ορισμένοι πρόσφυγες που μεταναστεύουν στη Δύση είναι αδιαμφισβήτητα τρομοκράτες
Ο σύρος πρόεδρος απέρριψε την πρόταση του Trump για τη δημιουργία ζωνών ασφαλείας στη χώρα
Στο γεγονός ότι «αδιαμφισβήτα» υπάρχουν και τρομοκράτες μεταξύ των εκατομμύρια σύρων προσφύγων που μεταναστεύουν προς τη Δύση, αναφέρθηκε σήμερα (10/2) ο πρόεδρος της χώρας, Bashar Al Assad, μέσω συνέντευξης που παραχώρησε στο Yahoo News.
Συγκεκριμένα, απαντώντας σε σχετική ερωήτηση του δημοσιογράφου, ο Assad επεσήμανε ότι δε χρειάζεται να υπάρξει "αξιοσημείωτος" αριθμός τρομοκρατών ώστε να πραγματοποιηθούν φρικαλεότητες, φέρνοντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα την επίθεση της 11ης Σεπτέμβρίου 2001, στην οποία συμμετείχαν μόλις "15 τρομοκράτες από τους εκατομμύρια μετανάστες των ΗΠΑ".
Παράλληλα, αρνήθηκε να σχολιάσει το πρόσφατο διάταγμα Trump για τη μετανάστευση, τονίζοντας ότι το εν λόγω ζήτημα αφορά την "αμερικανική κυριαρχία", ενώ πρόσθεσε ότι μέλημα του ίδιου είναι "να οδηγήσει τους πολίτες πίσω στη χώρα τους, όχι να τους βοηθήσω να μεταναστεύσουν".
Ο σύρος πρόεδρος απέρριψε την πρόταση του Trump για τη δημιουργία ζωνών ασφαλείας στη χώρα, εκτιμώντας ότι δεν πρόκειται να λειτουργήσουν, καθώς για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει να υπάρχει ασφάλεια και σταθερότητα στη χώρα, κάτι που στη συγκεκριμένη περίπτωση δε συμβαίνει.
Επιπλέον, υπογράμμισε ότι τα αμερικανικά στρατεύματα θα είναι ευπρόσδεκτα στη Συρία, στη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους, μόνο υπό την προϋπόθεση ότι θα πραγματοποιήσουν συντονισμένες επιθέσεις με την κυβέρνηση της Δασμακού, καθώς και αν αναγνωρίσουν την κυριαρχία της κυβέρνηση Assad.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης