Τελευταία Νέα
Διεθνή

Business Insider: Η Ελλάδα επέστρεψε - Έχει ξανά προβλήματα με το χρέος της - Νευρικότητα στις αγορές

Business Insider: Η Ελλάδα επέστρεψε - Έχει ξανά προβλήματα με το χρέος της - Νευρικότητα στις αγορές
Οι εμπλεκόμενοι στο ελληνικό πρόγραμμα πρέπει να συμφωνήσουν άμεσα σε ένα σχέδιο δράσης
Το ελληνικό πρόβλημα έχε επιστρέψει, καθώς η διαφωνία μεταξύ των δανειστών της χώρας σχετικά με το χρέος της χώρας έχει κάνει νευρικές τις αγορές.
Στο θέμα αναφέρεται και το Business Insider, με αφορμή τη σημαντική υποχώρηση των τιμών των ελληνικών ομολόγων, με αποτέλεσμα οι αποδόσεις να ξεπεράσουν το 10%.
Σχετικά με τη διαφωνία που έχει ξεσπάσει μεταξύ του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της ελληνικής κυβέρνησης και των Ευρωπαίων δανειστών, στο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι στόχος της ΕΕ είναι η επίτευξη συμφωνίας τον Φεβρουάριο του 2017, πριν τις εκλογές της Ολλανδίας τον Μάρτιο του 2017.
Παράλληλα, επισημαίνεται ότι η Ελλάδα πρέπει να πληρώσει περισσότερα από 6 δισ. ευρώ τον Ιούλιο του 2017, κάτι που είναι ιδιαίτερα δύσκολο χωρίς βοήθεια ή αναδιάρθρωση.

Το γράφημα της Moody' s σχετικά με τις οικονομικές υποχρεώσεις της Ελλάδας
greece2

Με το χρόνο να μετράει αντίστροφα, οι Θεσμοί -όπως το ΔΝΤ και ο ESM- αλλά και οι κυβερνήσεις πρέπει να συμφωνήσουν σε ένα σχέδιο δράσης.
Μια σειρά εκλογικών αναμετρήσεων στην Ολλανδία, τη Γαλλία και τη Γερμανία πιέζουν τις κυβερνήσεις για γρήγορη λήψη αποφάσεων.
Στον αντίποδα, το ΔΝΤ επιμένουν ότι οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης πρέπει να συμφωνήσουν σε μείωση του ελληνικού χρέους αλλά και στο τερματισμό των μέτρων λιτότητας.
Ωστόσο, η Ευρώπη διαφωνεί.
«Περισσότερη στήριξη στην Ελλάδα είναι αντιδημοφιλής μεταξύ των ψηφοφόρων και των φορολογουμένων, και, με τις επικείμενες εκλογές, αυτό είναι απίθανο να αλλάξει»ω επισημαίνεται στο ίδιο δημοσίευμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης