Τελευταία Νέα
Διεθνή

BI: Η Ελλάδα σημείωσε την υψηλότερη συρρίκνωση στο ΑΕΠ της από το 2015 – Καθυστερεί η αξιολόγηση

BI: Η Ελλάδα σημείωσε την υψηλότερη συρρίκνωση στο ΑΕΠ της από το 2015 – Καθυστερεί η αξιολόγηση
Η δεύτερη αξιολόγηση «σέρνεται» για μήνες κυρίως λόγω των διαφορών μεταξύ της Ε.Ε. και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου 
Το ελληνικό ΑΕΠ συρρικνώθηκε ετησίως κατά 1,2% το δ’ 3μηνο του 2016, σημειώνει σε σχετικό του δημοσίευμα το Business Insider, τονίζοντας πως η εν λόγω επίδοση είναι η χειρότερη για τη μεσογειακή χώρα από το 2015.
Το αμερικανικό μέσο ενημέρωσης υπενθυμίζει ότι η επίδοση είναι αναθεωρημένη επί τα χείρω, με την προηγούμενη να ανέρχεται στο -0,4%.
«Τα δεδομένα έρχονται λίγες μέρες αφότου ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας, είπε ότι οι πιστωτές πρέπει να μειώσουν στους στόχους που έχουν τεθεί για το πλεόνασμα από το 2021, προκειμένου να τονωθεί η αναπτυξιακή δυναμική της χώρας», σημειώνει το BI, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα είναι στη μέση μιας διελκυστίνδας μεταξύ των πιστωτών της για το πώς θα αξιολογηθεί το τρέχον πρόγραμμα διάσωσης.
Η δεύτερη αξιολόγηση «σέρνεται» για μήνες, αναφέρεται, κυρίως λόγω των διαφορών μεταξύ της Ε.Ε. και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου σχετικά με τους δημοσιονομικούς στόχους που έχουν τεθεί για το 2017:
«Το ΔΝΤ τάσσεται υπέρ μιας πιο ήπιας προσέγγισης, λέγοντας πως τα πρόσθετα μέτρα λιτότητας και οι περικοπές δαπανών δεν θα βελτιώσει τις οικονομικές προοπτικές της Ελλάδας μακροπρόθεσμα».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης