Τελευταία Νέα
Διεθνή

Novak (Ρωσία): Έχουμε να αντιμετωπίσουμε ακόμα πολλές προκλήσεις στην αγορά πετρελαίου

Novak (Ρωσία): Έχουμε να αντιμετωπίσουμε ακόμα πολλές προκλήσεις στην αγορά πετρελαίου
Ο ρώσος υπουργός Ενέργειας τόνισε ότι το χαμηλό κόστος παραγωγής βοήθησε τη χώρα του απέναντι στις χαμηλές τιμές
Στις πορκλήσεις που εξακολουθεί να αντιμετωπίζει η αγορά πετρελαίου, παρά τη συμφωνία του ΟΠΕΚ για μείωση της παραγωγής, αναφέρθηκε σήμερα (7/3) ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας, Alexander Novak, κατρά τη διάρκεια του ετήσιου ενεργειακού συνεδρίου IHS που διεξάγεται στις ΗΠΑ.
Ειδικότερα, ο Novak αναφέρθηκε για ακόμα μία φορά στα θετικά αποτελέσματα που έχει επιφέρει μέχρι στιγμής η συμφωνία, τονίζοντας πως "είναι πολύ σημαντικό να συνεργάζονται διάφορες χώρες μεταξύ τους γιατί η αγορά είναι ιδιαίτερα παγκοσμιοποιημένη".
"Οι τρέχουσες τιμές των 50-60 δολ. ανά βαρέλι μειώσανε τη μεταβλητότητα, βοήθησαν στην επιστροφή επενδύσεων στη βιομηχανία και επανέφεραν σταθερότητα στην αγορά", επεσήμανε ο Novak, σπεύδοντας ωστόσο να διευκρινήσει ότι "υπάρχουν ακόμα πολλές προκλήσεις, γι αυτό παρακολουθούμε στενά το τρέχον περιβάλλον".
Παράλληλα, αναφέρθηκε και στις επενδύσεις ύψους 500 δισ. δολ. οι οποίες χάθηκαν μετά την πτώση των τιμών από το 2014 μέχρι το 2016, ωστόσο πρόσθεσε ότι παρά τις χαμηλές τιμές, η Ρωσία έχει καταφέρει να αυξήσει την παραγωγή πετρελαίου κατά τα τελευταία δυόμιση χρόνια.
"Τα χρηματοοικονομικά καθεστώτα των ρωσικών εταιρειών είναι καλύτερα από τους υπόλοιπους εταίρους, και τα χρέη είναι πολύ χαμηλότερα, γεγονός που τις καθιστά ανταγωνιστικές", διευρκινίζει ο Novak, προσθέτοντας ότι το κόστος παραγωγής ανέρχεται στα 10-15 δολ. ανά βαρέλι, ενώ και η ευέλικτη φορολογική πολιτική προσφέρει αρκετές διευκολύνσεις.
Επιπλέον, αναφέρθηκε και στο γεγονός πως παρά τις χαμηλές τιμές του πετρελαίου, η χώρα του δέχθηκε πολλές ξένες επενδύσεις, ως επί το πλείστον από ασιατικές εταιρείες, ενώ παράλληλα κατέστησε σαφές ότι η Ρωσία θα συνεχίσει να αναπτύσσει τις υποδομές πετρελαίου και φυσικού αερίου εκτός της χώρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης