Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πάνω από 45.000 κυβερνοεπιθέσεις σε 74 χώρες παγκοσμίως, τις τελευταίες 12 ώρες!

tags :
Πάνω από 45.000 κυβερνοεπιθέσεις σε 74 χώρες παγκοσμίως, τις τελευταίες 12 ώρες!
Η Ελλάδα έχει προς το παρόν (;) γλιτώσει...
Ως η ημέρα των κυβερνοεπιθέσεων θα μείνει στην ιστορία η 12η Μαϊου 2017, καθώς τις τελευταίες 12 ώρες οι hackers έχουν χτυπήσει πάνω από 45.000 φορές, σε 74 χώρες παγκοσμίως!
Οι χώρες που υπέστησαν τα περισσότερα πλήγματα είναι η Ρωσία, η Ουκρανία και η Ταϊβάν, ενώ στόχοι είναι επιχειρήσεις αλλά και κυβερνητικές υπηρεσίες.
Το κακόβουλο λογισμικό είναι το «WannaCry» ή «WannaCry 2» (κυριολεκτικά...), με τους επιτήδειους να ζητούν λύτρα προκειμένου να απελευθερώσουν τη λειτουργεία των συστημάτων.
Τα εν λόγω προγράμματα επιτίθενται σε υπολογιστές και ζητάνε πληρωμή σε Bitcoin, για να ξεμπλοκάρουν τον υπολογιστή.
Ενδεικτικά, στη Μεγάλη Βρετανία, στο στόχαστρο των δραστών βρέθηκαν αρκετά νοσοκομεία σε ολόκληρη την επικράτεια του Ηνωμένου Βασιλείου.
Πολλά από τα συστήματα των βρετανικών νοσοκομείων υπολειτουργούν και έχουν τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ενώ δεν μπορούν να δεχθούν κλήσεις, με την Υπηρεσία Εθνικής Υγείας της Βρετανίας να ανκοινώνει ότι αποκρίνεται σε επίθεση στον κυβερνοχώρο, η οποία όπως ανέφεραν νοσοκομεία στη χώρα, τα ανάγκασε να αναβάλουν ραντεβού και να παραπέμψουν αλλού ασθενείς.
Ωστόσο, ηλεκτρονικές επιθέσεις έχουν γίνει μαζικά από προγράμματα ransomware και στην υπόλοιπη Ευρώπη.
Εικόνες από οθόνες υπολογιστών που έχουν κλειδωθεί από γνωστό πρόγραμμα έχουν δημοσιοποιηθεί, ενώ καταγγελίες φτάνουν από Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία, Ρωσία και Ουκρανία.
Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό εάν οι επιθέσεις είναι συνδεδεμένες.
Η Ελλάδα έχει προς το παρόν (;) γλιτώσει...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης