Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δραματική κατακρήμνιση για το εθνικό νόμισμα της Βενεζουέλας στα 14.100 bolivar ανά δολάριο

Δραματική κατακρήμνιση για το εθνικό νόμισμα της Βενεζουέλας στα 14.100 bolivar ανά δολάριο
Gallup: Η Βενεζουέλα η λιγότερο ασφαλής χώρα στον πλανήτη...
Σε επίπεδα ρεκόρ έχει κατακρημνιστεί το bolivar το νόμισμα της Βενεζουέλας έναντι του δολαρίου απόρροια της οικονομικής καταστροφής που συντελείται στην χώρα.
Στην μαύρη αγορά 1 δολάριο ισούται με 14.100 bolivar ενώ μόνο την τελευταία εβδομάδα το εθνικό νόμισμα της Βενεζουέλας έχασε το 33% της αξίας του.
Εν τω μεταξύ ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στη Βενεζουέλα μετά το δημοψήφισμα της Κυριακής (30/7/2017), καθώς μετά τη σύλληψη των ηγετών της αντιπολίτευσης οι ΗΠΑ προχώρησαν σε κυρώσεις κατά της Βενεζουέλας.
Οι κυρώσεις «παγώνουν» τα όποια περιουσιακά στοιχεία διαθέτουν οι 13 αξιωματούχοι στις ΗΠΑ και απαγορεύουν σε αμερικανικές επιχειρήσεις να συναλλάσσονται μαζί τους.
Πλέον όμως στη Βενεζουέλα, η Συντακτική Συνέλευση στα μέσα της εβδομάδας θα ξεκινήσει τις εργασίες αναθεώρησης του Συντάγματος που προέρχεται από την εποχή του προκατόχου του Maduro, Hugo Chaves.
Οι πιθανές επιπτώσεις που θα έχουν οι κυρώσεις στην βιομηχανία πετρελαίου της Βενεζουέλας, η έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στη χώρα με καθημερινές διαδηλώσεις και εκατοντάδες νεκρούς, το πολιτικό ρίσκο να βρίσκεται στα ύψη και να είναι άγνωστό εάν η χώρα καταφέρει να αποπληρώσει ομόλογα πουλ λήγουν τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο του 2017, ο πληθωρισμός "καλπάζει".
Είναι χαρακτηριστικό ότι όπως αναφέρει το Reuters o πληθωρισμός αυξήθηκε στη Βενεζουέλα την τελευταία εβδομάδα κατά 10%!
Η Βενεζουέλα διέρχεται μια μεγάλη οικονομική κρίση, όπου εκατομμύρια άνθρωποι υποφέρουν από έλλειψη τροφίμων, οι μισθοί  ανέρχονται μόλις σε λίγες δεκάδες αμερικανικά δολάρια και τον αυξανόμενο πληθωρισμό - αν και δεν υπάρχουν διαθέσιμα επίσημα στοιχεία.
Η Κεντρική Τράπεζα της Βενεζουέλας δήλωσε αργά την Παρασκευή (28/7) ότι το συνολικό ποσό του τοπικού νομίσματος σε κυκλοφορία ή το M2 από τις 21 Ιουλίου ήταν 27,3 τρισ. bolivars, αύξηση 9,66% από την προηγούμενη εβδομάδα.
Ως αποτέλεσμα της τραγικής κατάστασης που βρίσκεται η Βενεζουέλα, η προσφορά χρήματος της Βενεζουέλας αυξήθηκε κατά 384% το 2017.
Αυτό σημαίνει ότι οι κάτοικοι της Βενεζουέλας αναγκάζονται να μεταφέρουν τεράστιες δέσμες μετρητών για να πραγματοποιήσουν βασικές αγορές, αν μπορούν να αντέξουν οικονομικά να το κάνουν, δεδομένου ότι οι εβδομαδιαίες αυξήσεις των τιμών σε πολλά αγαθά φυσικά είναι υπέρπγκες.
Αυτό σημαίνει υπερπληθωρισμό.
Όταν ο Πρόεδρος Nicolas Maduro ήρθε στην εξουσία τον Απρίλιο του 2013, η ισοτιμία του bolivar ήταν στα 24 δολάρια.
Τώρα το bolivar έχει χάσει το 1/3 της αξίας του.
Αυτό δείχνει που οδηγεί ο σοσιαλισμός την οικονομία μιας χώρας.






Gallup: Η Βενεζουέλα η λιγότερο ασφαλής χώρα στον πλανήτη...

Η Βενεζουέλα είναι πλέον η λιγότερο ασφαλής χώρα στον κόσμο με βάση την έρευνα της Gallup.
Η βαθμολογία της Βενεζουέλας με βάση σχετικούς δείκτες της Gallup - με κριτήριο πόσο ασφαλείς αισθάνονται οι άνθρωποι στην χώρα τους - συνέχισε να κατακρημνίζεται στο χάος το 2016.
Η βαθμολογία του δείκτη χώρας ήταν η χαμηλότερη στον κόσμο το 2016.
Η βαθμολογία αυτή είναι πιθανό να χειροτερεύει τώρα καθώς η οικονομική και πολιτική κρίση της χώρας βαθαίνει.
Σε 135 χώρες, οι δείκτες ασφάλειας το 2016 κυμαίνονταν από το υψηλό 97 στη Σιγκαπούρη έως το χαμηλότερο 42 στην Βενεζουέλα.
Ο δείκτης βασίζεται στην εμπιστοσύνη των ανθρώπων στην τοπική αστυνομία, στα συναισθήματα προσωπικής ασφάλειας, στη συχνότητα κλοπής κατά τα παρελθόντα έτη και - για πρώτη φορά το 2016 - στη συχνότητα εμφάνισης επιθέσεων και εκφοβισμού.
Οι βαθμολογίες της Βενεζουέλας σε όλες τις μεμονωμένες ερωτήσεις που συνθέτουν τον τρέχοντα δείκτη ήταν χειρότερες το 2016 σε σχέση με την τελευταία 10ετία.
Μόνο το 12% των πολιτών της Βενεζουέλας το 2016 δήλωσαν ότι αισθάνθηκαν ασφαλείς και το 14% εξέφρασαν εμπιστοσύνη στην αστυνομία.



Law and Order Index Worldwide 2016

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης