Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η αμερικανική αγορά έχει αρχίσει να… τρελαίνεται - Στα ύψη οι αποδόσεις των εντόκων γραμματίων λόγω χρέους

Η αμερικανική αγορά έχει αρχίσει να… τρελαίνεται - Στα ύψη οι αποδόσεις των εντόκων γραμματίων λόγω χρέους
Λόγω των ανησυχιών ότι το ανώτατο όριο του αμερικανικού χρέους θα παραβιαστεί έως τα μέσα Οκτωβρίου, οι αποδόσεις των εντόκων γραμματίων έχουν εκτοξευθεί στα ύψη
Πανικός φαίνεται πως έχει αρχίσει να επικρατεί στην αμερικανική αγορά μετά την προειδοποίηση της Fitch για το ανώτατο όριο του χρέους, όπως προκύπτει από δημοσίευμα του Business Insider.
Οι επενδυτές έχουν αρχίσει να ετοιμάζονται για ακόμα μια συζήτηση σχετικά με το ανώτατο όριο του χρέους.
Κι αυτό αποδεικνύεται από τα έντοκα γραμμάτια του δημοσίου, μια αγορά που συχνά παραβλέπεται αλλά είναι εξαιρετικά ευαίσθητη, καθώς αντικατοπτρίζει το premium που θέλουν οι επενδυτές για να δανείσουν την αμερικανική κυβέρνηση.
Επισημαίνεται, λοιπόν, ότι εν μέσω ανησυχίας ότι το ανώτατο όριο του χρέους θα παραβιαστεί έως τα μέσα Οκτωβρίου, οι αποδόσεις των εντόκων γραμματίων που λήγουν αυτόν τον μήνα έχουν εκτοξευθεί.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg, οι αποδόσεις των εντόκων γραμματίων που λήγουν στις 5 Οκτωβρίου αυξήθηκαν την Πέμπτη (24/8/2017) στο 1,175%, το υψηλότερο επίπεδο μετά τις 10 Αυγούστου.
Αντίστοιχα τα έντοκα γραμμάτια που λήγουν την επόμενη εβδομάδα εκτοξεύθηκαν στο υψηλότερο σημείο τους από τότε που εκδόθηκαν τον Οκτώβριο του 2016.

treasury yields

Και έντοκα που ωριμάζουν τον Οκτώβριο όταν το ανώτατο όριο του χρέους μπορεί να παραβιαστεί, έχουν υψηλότερες αποδόσεις από εκείνα που ωριμάζουν νωρίτερα ή αργότερα, όπως φαίνεται στο παρακάτω γράφημα.

8 24 17 treasury yields by maturity COTD

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης