Τελευταία Νέα
Διεθνή

Business Insider: Ακόμα και η οικονομία της Ελλάδας αναπτύσσεται πιο γρήγορα από του Ηνωμένου Βασιλείου

Business Insider: Ακόμα και η οικονομία της Ελλάδας αναπτύσσεται πιο γρήγορα από του Ηνωμένου Βασιλείου
Με ένα ιδιαίτερα δηκτικό άρθρο το Business Insider σχολιάζει τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το ελληνικό ΑΕΠ και τα συγκρίνει με τα αντίστοιχα της Βρετανίας
Έναν ιδιαίτερα δηκτικό τίτλο φέρει το δημοσίευμα του Business Insider όπου παρουσιάζονται τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το ελληνικό ΑΕΠ: «Ακόμα και η οικονομία της Ελλάδας αναπτύσσεται πιο γρήγορα από του Ηνωμένου Βασιλείου».
«Η ''ποδοπατημένη'' ελληνική οικονομία παρουσίασε σταθερή ανάπτυξη στο δεύτερο τρίμηνο του 2017» επισημαίνεται επίσης.
Η ανάπτυξη είναι στο 0,5%, από 0,4% το πρώτο τρίμηνο, και πολύ πιο πάνω από το 0,2% που είχε προβλεφθεί πριν την ανακοίνωση των στοιχείων.

Screen Shot 2017 09 01 at 10.19.11

Στον αντίποδα, η οικονομία της Βρετανίας έχει επιβραδυνθεί σημαντικά το 2017 ως αποτέλεσμα της αβεβαιότητας σχετικά με το Brexit, που έχει καταπνίξει τις επενδύσεις και έχει οδηγήσει σε υποχώρηση της στερλίνας μετά το δημοψήφισμα.
Η οικονομία της Βρετανίας αναπτύχθηκε κατά 0,3% στο δεύτερο τρίμηνο του 2017 με την ανάπτυξη τους τρεις πρώτους μήνες ακόμα λιγότερο εντυπωσιακή.
Πάντως, στο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι στην ουσία «οι οικονομίες της Βρετανίας και της Ελλάδας δεν είναι απόλυτα συγκρίσιμες».
Η Βρετανία είχε συνολικό ΑΕΠ 2,7 τρισ. δολ. το 2016, ενώ το ΑΕΠ της Ελλάδας ήταν περίπου 195 δισ. δολ..
«Ωστόσο, από τότε που μπήκε σε πρόγραμμα διάσωσης που χρηματοδοτήθηκε από την ΕΕ μετά την κρίση του χρέους που προκλήθηκε μετά τη χρηματοπιστωτική κρίση, η οικονομία της Ελλάδας βρισκόταν σε ύφεση, καθώς η χώρα παρουσιάζει για πολλά τρίμηνα αρνητική ανάπτυξη και είδε τέσσερις τεχνικές υφέσεις σε εννέα χρόνια» αναφέρει το Business Insider σχετικά με την Ελλάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης