Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές με τις ΗΠΑ να παραμένουν στο επίκεντρο - Στο +0,42% ο Hang Seng

tags :
Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές με τις ΗΠΑ να παραμένουν στο επίκεντρο - Στο +0,42% ο Hang Seng
Ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία έκλεισε με κέρδη της τάξεως του +0,15% στις 21.810,5 μονάδες
Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν σήμερα Πέμπτη (15/3) οι αγορές στην Ασία, με τις οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις στις ΗΠΑ, καθώς και το ενδεχόμενο ενός εμπορικού πολέμου, να παραμένουν στο επίκεντρο.
Ειδικότερα, στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei έκλεισε με κέρδη της τάξεως του +0,15% στις 21.810,5 μονάδες, καθώς το γεν ενισχύεται κατά +0,15% έναντι του αμερικανικού δολάριου.
Πλέον ο δείκτη καταγράφει εβδομαδιαία άνοδο μεγαλύτερη του +1%, με τους επενδυτές να στρέφουν πλέον την προσοχή τους στα στοιχεία για την βιομηχανική παραγωγή τα οποία αναμένεται να δημοσιευθούν αύριο Παρασκευή (16/3).
Στην Αυστραλία, ο δείκτης S&P/ASX 200 υποχώρησε για τρίτη συνεχόμενη μέρα, καταγράφοντας πτώση της τάξεως του -0,24% στις 5.920,80 μονάδες, καθώς εξαλουθεί να δέχεται πιέσεις από τις μετοχές στον ενεργειακό κλάδο.
Σε ότι αφορά την ευρύτερη περιοχή της Κίνας, ο δείκτης Shanghai Composite κατέγραψε οριακή πτώση της τάξεως του -0,01% στις 3.291,11 μονάδες, ενώ αντίθετα ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ έκλεισε με κέρδη της τάξεως του +0,42% στις 31.567,5 μονάδες.
Ο δείκτης KOPSI στη Νότια Κορέα ανέστρεψε τις απώλειες που είχε καταγράψει ενδοσυνεδριακά, κλείνοντας στο +0,25% και τις 2.492,38 μονάδες, ενώ αντίθετα ο δείκτης Taiwan Weighted στην Ταϊβάν έκλεισε με απώλειες της τάξεως του -0,18% στις 11.018,45 μονάδες.
Το αμερικανικό δολάριο παραμένει υπό πιέσεις μετά τη χθεσινή (14/3) του Υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ σχετικά με τις λιανικές πωλήσεις για τον Φεβρουάριο του 2018, όπου και σημειώθηκε πτώση κατά -0,1% έναντι ανόδου +0,3% που ανάμενενα οι αναλυτές.
Ωστόσο, οι τιμές παραγωγού των ΗΠΑ για τον ίδιο μήνα αυξήθηκαν κατά +0,2% υπερβαίνοντας τις προβλέψεις των αναλυτών για άνοδο της τάξεως του +0,1%.
Επιπλέον, οι επενδυτές παραμένουν ακόμα προβληματισμένοι με την απομάκρυνση του Rex Tillerson από το Υπουργείο Εξωτερικών, καθώς και με το ενδεχόμενο ενός εμπορικού πολέμου λόγω των δασμών που επιθυμεί να επιβάλλει ο Donald Trump σε κινεζικές εισαγωγές.
Οριακές μεταβολές καταγράφει σήμερα το πετρέλαιο, δεχόμενο στήριξη από την υγιή παγκόσμια ζήτηση, ωστόσο η αυξημένη παραγωγή των ΗΠΑ αντισταθμίζει τις προσπάθειες του ΟΠΕΚ να εξισορροπήσει την ενεργειακή αγορά.
Συγκεκριμένα, το Brent υποχωρεί ελαφρώς κατά -0,02% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 64,88 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό αργό καταγράφει οριακή άνοδο της τάξεως του +0,05% στα 60,99 δολ. ανά βαρέλι.
Σύμφωνα με τον ΟΠΕΚ, η παγκόσμια κατανάλωση πετρελαίου αναμένεται να αυξηθεί κατά +1,62 εκατ. βαρέλια ημερησίως το τρέχον έτος.
Ωστόσο, η αμερικανική παραγωγή εξακολουθεί να περιορίζει την άνοδο του μαύρου χρυσού, καθώς την προηγούμενη εβδομάδα άγγιξε τα 10,38 εκατ. βαρέλια ημερησίως, έχοντας αυξηθεί κατά +23% σε σχέση με τα μέσα του 2016.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης