Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη στις αγορές της Ασίας εν μέσω αποκλιμάκωσης των εμπορικών εντάσεων - Στο +0,53% και τις 22.879 μονάδες ο Nikkei

tags :
Κέρδη στις αγορές της Ασίας εν μέσω αποκλιμάκωσης των εμπορικών εντάσεων - Στο +0,53% και τις 22.879 μονάδες ο Nikkei
Ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ καταγράφει άνοδο της τάξεως του +1,34% στις 31.538,50 μονάδες
Σε θετικό έδαφος ολοκλήρωσαν τη σημερινή (14/5) συνεδρίαση οι ασιατικές αγορές, με εξαίρεση τη Νότια Κορέα, καθώς οι εμπορικές εντάσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας αρχίζουν να υποχωρούν.
Χθες (13/5) ο αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, ζήτησε από το Υπουργείο Εμπορίου της χώρας να επαναφέρει την κινεζική εταιρεία ZTE Corp στις αμερικανικές επιχειρήσεις.
Ειδικότερα, ο δείκτης Shanghai Composite έκλεισε με κέρδη της τάξεως του +0,34% στις 3.174,14 μονάδες, την ίδια στιγμή που ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ καταγράφει άνοδο της τάξεως του +1,34% στις 31.538,50 μονάδες.
Την περασμένη εβδομάδα, η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας διατήρησε αμετάβλητη τη νομισματική πολιτική της, παρά το γεγονός ότι οι επενδυτές ανέμεναν χαλάρωση της πολιτικής ώστε να στηρίξει την οικονομία.
Παράλληλα, μέσα στις επόμενες μέρες ο αντιπρόεδρος της Κίνας, Liu He, θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Ουάσιγκτον, προκειμένου να συνεχιστούν οι εμπορικές διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών.
Στην Ιαπωνία, ο δείκτης Nikkei ενισχύθηκε κατά +0,53% στις 22.879 μονάδες, καθώς το αμερικανικό δολάριο παραμένει ενισχυμένο έναντι του γεν, ενώ με κέρδη έκλεισε και ο δείκτης S&P/ASX 200, και συγκεκριμένα στο +0,31% και τις 6.135,30 μονάδες.
Ο δείκτης KOPSI στη Νότια Κορέα παρέμεινε οριακά αμετάβλητος, κλείνοντας στο -0,06% και τις 2.476,11 μονάδες, ενώ αντίθετα ο δείκτης Taiwan Weighted κατέγραψε άνοδο της τάξεως του +0,86% στις 10.952,39 μονάδες.
Πλέον, οι επενδυτές στρέφουν το βλέμμα τους στα στοιχεία που αφορούν τις λιανικές πωλήσεις και τη βιομηχανική παραγωγή των ΗΠΑ και της Κίνας, τα οποία αναμένεται να δημοσιευθούν αργότερα εντός της εβδομάδας.
Πτωτικά κινούνται κατά την έναρξη της εβδομάδας οι τιμές στο πετρέλαιο, οι οποίες απομακρύνθηκαν από τα υψηλά τρεισήμισι ετών, καθώς η παραγωγή στις ΗΠΑ παραμένει αυξημένη, την ίδια στιγμή που η Ευρώπη και η Ασία προσπαθούν να αποτρέψουν τις κυρώσεις των ΗΠΑ σε βάρος του Ιράν, οι οποίες θα επηρεάσουν σημαντικά τις εξαγωγές της Τεχεράνης.
Συγκεκριμένα, το Brent υποχωρεί κατά -0,45% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 76,77 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό αργό καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,33% στα 70,47 δολ. ανά βαρέλι.
Την περασμένη εβδομάδα, τόσο το Brent όσο και το αργό άγγιξαν τα υψηλότερα επίπεδα από τον Νοέμβριο του 2014, στα 78 δολ. και 71,89 δολ. ανά βαρέλι αντίστοιχα, καθώς οι αγορές αναμένουν οι εξαγωγές του Ιράν να μειωθούν σημαντικά, μόλις τεθούν σε εφαρμογή οι κυρώσεις των ΗΠΑ.
«Γύρω στα 1 εκατ. βαρέλια ημερησίως είναι πιθανόν να εξαφανιστούν από την παγκόσμια αγορά πετρελαίου εάν οι κυρώσεις των ΗΠΑ στο Ιράν τεθούν σε εφαρμογή», σχολίασε ο αναλυτής της AxiTrader, Greg McKenna, προσθέτοντας ωστόσο ότι τόσο η Γερμανία και η Γαλλία, όσο και η Κίνα, αναμένεται να προστατεύσουν τις εταιρείες τους από τις κυρώσεις των ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης