Τελευταία Νέα
Διεθνή

Deutsche Bank: Αναμενόμενη πτώση 65% για τα κέρδη γ΄ τριμήνου 2018, στα 229 εκατ. ευρώ - Στο 14% ο CET1

tags :
Deutsche Bank: Αναμενόμενη πτώση 65% για τα κέρδη γ΄ τριμήνου 2018, στα 229 εκατ. ευρώ - Στο 14% ο CET1
Η Deutsche Bank επιβεβαίωσε τους στόχους για το 2018 και αναμένει να κλείσει την ετήσια χρήση με κερδοφορία για πρώτη φορά από το 2014
(upd) «Βουτιά» 65% κατέγραψαν τα καθαρά κέρδη της Deutsche Bank για το γ΄τρίμηνο του 2018, στα 229 εκατ. ευρώ, όπως αναμενόταν, με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Deutsche Bank να δηλώνει ωστόσο αισιόδοξος για το σύνολο της χρήσης του 2018. 
Η πτώση θεωρείται αναμενόμενη λόγω της δραστικής μείωσης στις δραστηριότητες της επενδυτικής τραπεζικής.
Ωατόσο, η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας επιβεβαίωσε τους στόχους για το 2018 και αναμένει να κλείσει την ετήσια χρήση με κερδοφορία για πρώτη φορά από το 2014.
Επίσης, η Deutsche Bank αναφέρει ότι θα επιτευχθούν οι στόχοι για την περικοπή του κόστους και του προσωπικού.
Ήδη το 2018 οι εργαζόμενοι της γερμανικής τράπεζας υποχώρησαν κατά 2.800 στις 94,717.
Τα έσοδα της Deutsche Bank υποχώρησαν κατά 9% στα 6,2 δισ. ευρώ.
Τα προ φόρων κέρδη της γερμανικής τράπεζας, σημείωσαν πτώση 46% στα 506 εκατ. ευρώ, ωστόσο διαμορφώθηκαν σημαντικά υψηλότερα από το ποσό των 328 εκατ. ευρώ που εκτιμούσαν οι αναλυτές.
Ο δείκτης κεφαλαιακής επαρκειας (Core Tier 1) ενισχύθηκε κατά 0,3% στο 14%.
Η Deutsche Bank έχει δεχθεί ισχυρές πιέσεις, με αδύναμη κερδοφορία και αυξημένα κόστη λόγω των προστίμων και των διακανονισμών.
Η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας προσπαθεί να ανακάμψει από τρία συνεχή ζημιογόνα έτη και μια σειρά αρνητικών εξελίξεων νωρίτερα φέτος, συμπεριλαμβανομένης της απότομης αλλαγής στη διοίκηση, της υποβάθμισης από τον οίκο S&P και της αποτυχίας στις ασκήσεις αντοχής (stress test) της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας (Fed).
«Έχουμε υπό έλεγχο τα κόστη μας και διαθέτουμε επαρκή κεφάλαια για να αναπτυχθούμε. Βρισκόμαστε σε καλό δρόμο για είμαστε κερδοφόροι το 2018, για πρώτη φορά από το 2014», δήλωσε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος Christian Sewing.
Ο νέος CEO αντικατέστησε τον John Cryan τον Απρίλιο, υποσχέμενος ότι θα κινηθεί ταχύτερα προκειμένου να περικόψει τα κόστη και να επικεντρωθεί στις ευρωπαϊκές δραστηριότητες της τράπεζες, αντί να «τρέχει» στην κούρσα του ανταγωνισμού με τους χρηματοπιστωτικούς κολοσσούς της Wall Street.
Στον απόηχο των αποτελεσμάτων η μετοχή της Deutsche Bank υποχωρούσε 3,8%.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης