Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κριτική Trump στη May για τους χειρισμούς της στο Brexit - Άδικο ένα νέο δημοψήφισμα

Κριτική Trump στη May για τους χειρισμούς της στο Brexit - Άδικο ένα νέο δημοψήφισμα
Έντονη κριτική για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε τις διαπραγματεύσεις για το Brexit, άσκησε στην Theresa May ο Donald Trump
Έντονη κριτική για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε τις διαπραγματεύσεις για το Brexit, άσκησε σήμερα (14/3/2019) στη Βρετανίδα πρωθυπουργό, Theresa May, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, ενώ τόνισε ότι ένα δεύτερο δημοψήφισμα θα ήταν άδικο για την πλευρά που κέρδισε στο πρώτο.
Ο Trump, o οποίος συναντήθηκε με τη May το περασμένο καλοκαίρι στην Αγγλία, δήλωσε ότι είχε παρουσιάσει στη Βρετανίδα πρωθυπουργό τις ιδέες του για το πώς να χειριστεί τη διαπραγμάτευση για την αποχώρηση της χώρας της από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά, όπως τόνισε, εκείνη δεν έλαβε υπόψη τις συμβουλές του.
«Θα σας πω, εκπλήσσομαι από το πόσο άσχημα έχουν πάει όλα από την πλευρά της διαπραγμάτευσης», δήλωσε ο Trump σε δημοσιογράφους στο Οβάλ Γραφείο, όπου συναντήθηκε με τον Ιρλανδό πρωθυπουργό, Leo Varadkar.
«Αλλά παρουσίασα στην πρωθυπουργό τις ιδέες μου για το πώς να διαπραγματευτεί και νομίζω ότι θα ήταν επιτυχής.
Δεν τις άκουσε, κι αυτό είναι εντάξει.
Θέλω να πω... έκανε αυτό που πίστευε ότι έπρεπε να κάνει.
Αλλά νομίζω ότι θα μπορούσε να είχε διαπραγματευτεί με διαφορετικό τρόπο, ειλικρινά», πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος, ενώ τόνισε ότι σχεδιάζει να μείνει έξω από τις διαπραγματεύσεις.
Ο Trump είπε επίσης ότι ένα νέο δημοψήφισμα για το Brexit θα ήταν άδικο και επανέλαβε ότι θα ήθελε να δει μια εμπορική συμφωνία με το Ηνωμένο Βασίλειο μετά την αποχώρηση της χώρας από την ΕΕ.
«Μισώ να το βλέπω να γίνεται, να διαλύονται τώρα όλα.
Δεν νομίζω ότι θα ήταν εφικτό ένα νέο δημοψήφισμα γιατί θα ήταν πολύ άδικο για εκείνους που κέρδισαν», δήλωσε ο Trump.
Από την πλευρά του, ο Varadkar δήλωσε ότι προσβλέπει σε μια συζήτηση για το Brexit με τον Trump και ότι θα ήθελε να δει μια ευρωπαϊκή εμπορική συμφωνία με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης