Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Υποψήφιος για το χρίσμα των Δημοκρατικών ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης

ΗΠΑ: Υποψήφιος για το χρίσμα των Δημοκρατικών ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης
Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης ανάμεσα στους Δημοκρατικούς υποψηφίους για τις προεδρικές εκλογές του 2020
Το όνομά του στη μακρά λίστα των υποψηφίων για το χρίσμα των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές του 2020 πρόκειται να προσθέσει σήμερα και ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο.
Την υποψηφιότητά του, η οποία ανεβάζει τον αριθμό των υποψηφίων του Δημοκρατικού Κόμματος στους 23, ανακοίνωσε ο ίδιος ο ντε Μπλάζιο και επιβεβαίωσε εκπρόσωπος της προεκλογικής του εκστρατείας, έπειτα από μήνες εικασιών για τις προθέσεις του.
«Είμαι Νεοϋορκέζος.
Γνωρίζω τα νταηλίκια του Τραμπ εδώ και πολύ καιρό.
Δεν είναι καινούρια ούτε για μένα ούτε για κανέναν άλλον εδώ.
Και ξέρω πώς να αναμετρηθώ μαζί του», αναφέρει στο βίντεο, γεμάτο με εικόνες της Νέας Υόρκης, με το οποίο ανακοινώνει την υποψηφιότητά του ο Ντε Μπλάζιο.
«Πρέπει να σταματήσουμε τον Ντόνλαντ Τραμπ.
Τον έχω νικήσει στο παρελθόν και θα το κάνω ξανά», προσθέτει.
Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, ο οποίος δεν μπορεί να διεκδικήσει τρίτη θητεία για τη θέση αυτή, εμφανίστηκε το 2013 ως η ηγετική φωνή της αριστερής πτέρυγας των Δημοκρατικών.
Ωστόσο, δεν έχει καταφέρει να χτίσει ένα εθνικό προφίλ και η δημοτικότητά του έχει σημειώσει πτώση έπειτα από αρκετές πολιτικές αποτυχίες.
Αφότου ανακοινώσει την υποψηφιότητά του, το Σαββατοκύριακο ο Ντε Μπλάζιο θα επισκεφθεί την Άιοβα και τη Νότια Καρολίνα, όπου θα κηρύξει επισήμως την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας του.
Ο δήμαρχος του Μεγάλου Μήλου σκοπεύει να κεφαλαιοποιήσει τις προοδευτικές πολιτικές που έχει εφαρμόσει στη Νέα Υόρκη, παιδικούς σταθμούς για όλους, κατώτατος μισθός 15 δολαρίων την ώρα και αναρρωτική άδεια μετ’ αποδοχών.
Παρόλα αυτά, η πλειονότητα των Νεοϋορκέζων δεν αντιμετωπίζουν με ενθουσιασμό την υποψηφιότητα του Ντε Μπλάζιο, σύμφωνα με το CNBC.
Δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε τον Απρίλιο έδειξε ότι περισσότεροι από τα τρία τέταρτα των Νεοϋορκέζων πιστεύουν ότι δεν θα πρέπει να θέσει υποψηφιότητα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης