Τελευταία Νέα
Διεθνή

Haldane (ΒοΕ): Η άμεση διάθεση του εμβολίου θα αλλάξει το παιχνίδι στην παγκόσμια οικονομία

Haldane (ΒοΕ): Η άμεση διάθεση του εμβολίου θα αλλάξει το παιχνίδι στην παγκόσμια οικονομία
Η ανακάλυψη του εμβολίου θα βελτιώσει τις προσδοκίες για τις εξελίξεις στη οικονομία και θα μειώσει την επενδυτική αβεβαιότητα
Την αισιοδοξία ότι η ανακοίνωση της ανακάλυψης και ευρείας χρήσης του εμβολίου για τον COVID-19 θα έδινε ταχεία ώθηση στην εμπιστοσύνη στην οικονομία, ακόμη και προτού τα εμβόλια είναι ευρέως διαθέσιμα, εξέφρασε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Τράπεζας της Αγγλίας (ΒοΕ) Andy Haldane στη Δευτέρα (9/11) σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.
«Δεν μπορώ να γνωρίζω πόσο αξιόπιστη είναι η σημερινή ανακοίνωση της Pfizer, αλλά ας ελπίσουμε ότι είναι.
Αυτό πιστεύω θα διαφοροποιούσε τις οικονομικές προσδοκίες πολύ αποφασιστικά τόσο μεταξύ των ατόμων όσο και μεταξύ των εταιρειών », δήλωσε ο Haldane.
Ο Haldane υπογράμμισε ότι έως τη μαζική διάθεση ενός εμβολίου πιθανώς απέχουμε μήνες, αλλά οι ειδήσεις για την ανακάλυψή του θα εξαλείψουν τους φόβους για μια σειρά νέων lockdowns στην οικονομία που θα έπλητταν σημαντικά τις επιχειρήσεις.
«Είτε το επόμενο τρίμηνο είτε το επόμενο έτος γίνει η ευρεία χρήση του εμβολίου, αυτό που έχει σημασία είναι ότι μπαίνει τέλος στο… σταμάτα-ξεκίνα όσον αφορά την οικονομική δραστηριότητα», είπε.
«Αυτό μπορεί να κάνει τη διαφορά μεταξύ της επιβίωσης ή μη μιας επιχείρησης είτε της πραγματοποίησης ή μη μιας επένδυσης.
Ψυχολογικά θα δώσει επίσης την αίσθηση όσον αφορά τη βελτίωση της κατάστασης στο ορατό μέλλον», κατάληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης