Τελευταία Νέα
Διεθνή

Από το κακό στο χειρότερο – Η Αυστρία πρόστιμο 200 ευρώ το μήνα στους ανεμβολίαστους, η Γαλλία κλείνει τα club και τα CDC… τις χώρες

Από το κακό στο χειρότερο – Η Αυστρία πρόστιμο 200 ευρώ το μήνα στους ανεμβολίαστους, η Γαλλία κλείνει τα club και τα CDC… τις χώρες
Οι ανεμβολίαστοι συνεχίζουν να στοχοποιούνται όχι με επιστημονικά κριτήρια αλλά τιμωρητικά μέτρα ώστε να πιεστούν να εμβολιαστούν γιατί λήγουν και πολλά εμβόλια και δεν πρέπει να πεταχθούν....
Σχετικά Άρθρα

Από το κακό στο χειρότερο ή κατά το ορθότερο από το κακό στο χείριστο.
Οι ανεμβολίαστοι συνεχίζουν να στοχοποιούνται όχι με επιστημονικά κριτήρια αλλά τιμωρητικά μέτρα ώστε να πιεστούν να εμβολιαστούν γιατί λήγουν και πολλά εμβόλια και δεν πρέπει να πεταχθούν....
Για να μην πετάξουν τόσα εμβόλια που λήγουν αποφάσισαν να επιβάλλουν πρόστιμα και έτσι είτε να υποχρεώσουν κάποιους να εμβολιαστούν, είτε να πληρώσουν την ζημία από τα ληγμένα εμβόλια...
Είναι τόσο αστείο το μέτρο των προστίμων η Ελλάδα επέβαλλε 100 ευρώ πρόστιμο κάθε μήνα για τους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών και η Αυστρία 200 ευρώ το μήνα…δήθεν γιατί οι ανεμβολίαστοι είναι ο κίνδυνος της κοινωνίας για τον covid 19.
Όσο όμως ένας ανεμβολίαστος πληρώνει το πρόστιμο αλλά δεν εμβολιάζεται συνεχίζει να είναι κίνδυνος ή επειδή πληρώνει κάνει ειδική συμφωνία με τον covid 19;
Πραγματικά το μέτρο των προστίμων είναι ανεκδιήγητο, αστείο, φαιδρό… όσοι το σκέφθηκαν απλά είναι λίγοι στο μυαλό….
Την ώρα λοιπόν που οι χώρες διαγκωνίζονται στα πρόστιμα… η Γαλλία αποφάσισε lockdowns στην διασκέδαση καθώς έκλεισε όλα τα club και bar για 3 εβδομάδες… δηλαδή έκλεισε την διασκέδαση για τους εμβολιασμένους γιατί χωρίς πιστοποιητικό εμβολίων δεν… μπορεί να εισέλθει σε νυχτερινό κέντρο ένας πολίτης.

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, η Γαλλία με πρόσχημα… να μπορούν οι πολίτες να διασκεδάσουν τα Χριστούγεννα… αλλά λησμονούν ότι μόνο εμβολιασμένοι εισέρχονται στα νυκτερινά κέντρα… τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) ανέβασαν το επίπεδο ταξιδιωτικών συμβουλών για τη Γαλλία, την Πορτογαλία και πέντε άλλες χώρες στο «Επίπεδο 4:
Αυτό σημαίνει πολύ υψηλό επίπεδο COVID-19 είναι η υψηλότερη κατάταξή κινδύνου covid —συμβουλεύοντας τους Αμερικανούς για να αποφύγετε τα ταξίδια σε αυτούς τους προορισμούς.
Οι προορισμοί που έχουν επισημανθεί από τα CDC στο Επίπεδο 4 είναι η Γαλλία, η Πορτογαλία, η Ανδόρα και το Λιχτενστάιν στην Ευρώπη, η Κύπρος και η Ιορδανία στη Μέση Ανατολή και η Τανζανία στην Ανατολική Αφρική.
Οι χώρες αυτής της κατηγορίας είχαν περισσότερα από 500 κρούσματα COVID-19 ανά 100.000 άτομα τις τελευταίες 28 ημέρες.
Οι χώρες της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής βρίσκονταν προηγουμένως στο Επίπεδο 3 του CDC, ενώ η Τανζανία βαθμολογήθηκε ως «άγνωστη».
Περισσότερες από 80 χώρες περιλαμβάνονται στην κατηγορία κινδύνου επιπέδου 4 των CDC για τον COVID-19 από τις 6 Δεκεμβρίου.
Σε μια ευρύτερη καθοδήγηση στις 2 Δεκεμβρίου, τα CDC συμβούλεψε τους ανθρώπους να απέχουν από τα διεθνή ταξίδια μέχρι να εμβολιαστούν πλήρως.
«Οι πλήρως εμβολιασμένοι ταξιδιώτες είναι λιγότερο πιθανό να κολλήσουν και να μεταδώσουν τον COVID-19», ανέφεραν τα CDC.
«Ωστόσο, τα διεθνή ταξίδια ενέχουν πρόσθετους κινδύνους και ακόμη και οι πλήρως εμβολιασμένοι ταξιδιώτες μπορεί να διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να κολλήσουν και πιθανώς να διαδώσουν ορισμένες παραλλαγές του COVID-19».

Ο Πρόεδρος της Moderna προειδοποιεί ότι η αποτελεσματικότητα όλων των εμβολίων να αμφισβητηθεί από τις νέες μεταλλάξεις

Ο Πρόεδρος της Moderna Stephen Hoge επισήμανε ότι υπάρχει κίνδυνος τα υπάρχοντα εμβόλια COVID-19 να μην είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά έναντι της παραλλαγής Omicron, αν και είναι πολύ νωρίς για να πούμε πόσο.
Τα σχόλια του Hoge έπονται του Διευθύνοντος Συμβούλου της Moderna, Stephane Bancel, ο οποίος προέβλεψε ότι τα υπάρχοντα εμβόλια θα είναι πολύ λιγότερο αποτελεσματικά έναντι της τελευταίας παραλλαγής του ιού covid 19 λόγω του μεγάλου αριθμού μεταλλάξεων στην πρωτεΐνη ακίδας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης