Τελευταία Νέα
Διεθνή

Stoltenberg (ΝΑΤΟ): Θανατηφόρα η επέκταση του πολέμου πέρας των ουκρανικών συνόρων

Stoltenberg (ΝΑΤΟ): Θανατηφόρα η επέκταση του πολέμου πέρας των ουκρανικών συνόρων

Ο γγ του ΝΑΤΟ έκανε λόγο για πλήρη απομόνωση του Putin σε διεθνές επίπεδο

Σχετικά Άρθρα

Σαφή προειδοποίηση προς πάσα κατεύθυνση απηύθυνε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg, υπογραμμίζοντας ότι η επέκταση του πολέμου πέρα των ουκρανικών συνόρων θα ήταν καταστροφική και θανατηφόρα.
«Ο πόνος είναι απίστευτος στην Ουκρανία και πρέπει οπωσδήποτε να αποφύγουμε την κλιμάκωση του πολέμου και την επέκτασή του πέραν των ουκρανικών συνόρων. Eίμαστε υπεύθυνοι για αυτό», τόνισε ο Stoltenberg, διότι αν συνέβαινε κάτι τέτοιο, «θα ήταν καταστροφικό, θανατηφόρο».
Υπενθυμίζεται ότι το ΝΑΤΟ έχει απορρίψει αίτημα του Κιέβου για να κλείσει ο εναέριος χώρος της Ουκρανίας υπογραμμίζοντας ότι κάτι τέτοιο θα οδηγούσε σε Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο.
Για την παρουσία του ΝΑΤΟ στην περιοχή, ο γ.γ. της Συμμαχίας είπε ότι έχει ενισχυθεί σημαντικά στο ανατολικό κομμάτι του ΝΑΤΟ και διευκρίνισε: «130 αεροσκάφη είναι σε πλήρη ετοιμότητα, και σε αεροπλανοφόρα, έχουμε αναπτύξει τη δύναμη ταχείας αντίδρασης. Ισπανία, Καναδάς και ΗΠΑ έστειλαν εκατοντάδες στρατιώτες στη Λετονία. Θα υπερασπιστούμε κάθε εκατοστό εδάφους της Λετονίας και κάθε άλλου κράτους-μέλους του ΝΑΤΟ, αν χρειαστεί. Είμαστε στο πλευρό σας».
Πάντως, ο Stoltenberg τόνισε ότι «ο Vladimir Putin θα πληρώσει βαρύ τίμημα. Ήδη πληρώνει βαρύ τίμημα. Είναι πλήρης η απομόνωση του σε διεθνές επίπεδο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης