Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισχυρά κέρδη στη Wall, με το βλέμμα σε Ουκρανία και εταιρικά αποτελέσματα στις ΗΠΑ - Στο +1,6% ο S&P 500, ο Nasdaq +1,46%

Ισχυρά κέρδη στη Wall, με το βλέμμα σε Ουκρανία και εταιρικά αποτελέσματα στις ΗΠΑ - Στο +1,6% ο S&P 500, ο Nasdaq +1,46%
Kέρδη στη Wall Street...

Θετικά πρόσημα σημείωσαν οι κυριότεροι δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου την Τρίτη 19 Απριλίου, με τους traders να έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στα εταιρικά αποτελέσματα.
«Τα περιθώρια κέρδους αναμένεται να παραμείνουν υψηλά.
Ωστόσο, ο πληθωρισμός θα τα μειώσει από τα ιστορικά υψηλά, που παρατηρήθηκαν το 2021.
Μόνο οι τομείς της ενέργειας και των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας αντικατοπτρίζουν ανοδική πορεία σε ό,τι αφορά τις προσδοκίες για την ανάπτυξη του περιθωρίου από έτος μέχρι σήμερα» δήλωσε ο Keith Lerner, co-CIO της Truist Advisory Services
Στο επίκεντρο παραμένει η ουκρανική κρίση η οποία αν και έχουν περάσει σχεδόν δύο μήνες από την επίθεση της Ρωσίας όχι μόνο δεν διαφαίνεται εκτόνωση της έντασης και αποκλιμάκωση των ενεργειών στην περιοχή, αλλά αντιθέτως οι ρωσικές δυνάμεις ξεκίνησαν μια νέα φάση μεγάλης κλίμακας επιθετικών επιχειρήσεων στην ανατολική Ουκρανία στις 18 Απριλίου, με σκοπό την κατάληψη του συνόλου των περιφερειών του Donetsk και του Luhansk.
Eπίσης, τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα, οι υψηλές τιμές ενέργειας και η ανησυχία για έλλειψη εμπορευμάτων επιβαρύνουν την παγκόσμια οικονομία.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημείωσε άνοδο +1,45%, στις 34.911 μονάδες.
Ο δείκτης - βαρόμετρο S&P 500 άγγιξε το +1,61%, στις 4.462 μονάδες.
Ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε +2,15%, στις 13.620 μονάδες 
δσφαφδσαφσδασφδα.JPG
Στα μάκρο, οι ανησυχίες σχετικά με την αύξηση του πληθωρισμού και την επίδρασή του στην οικονομική ανάπτυξη οδήγησαν τους επενδυτές να πουλήσουν ομόλογα τους τελευταίους δύο μήνες, αυξάνοντας τις αποδόσεις τους.
Σε αυτό το πλαίσιο, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου ανήλθε στο 2,91% φτάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από το τέλος του 2018.
Η απόδοση του 30ετούς ενισχύθηκε κατά 3 μονάδες βάσης στο 2,991%.
Στη στεγαστική αγορά, άνοδο 0,3% κατέγραψαν οι ενάρξεις κατοικιών στις ΗΠΑ τον Μάρτιο, σε μηνιαία βάση. Όπως ανακοίνωσε η Αμερικανική Κυβέρνηση, οι ενάρξεις κατοικιών ενισχύθηκαν στο ετήσιο προσαρμοσμένο μέγεθος των 1.793 εκατ. τον περασμένο μήνα, από 1,788 εκατ.

Στα επιχειρηματικά, την προσοχή των επενδυτών συγκεντρώνουν παράλληλα οι ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων τριμήνου, με την Johnson & Johnson να κάνει σήμερα την αρχή για να ακολουθήσουν οι IBM και Netflix μετά το κλείσιμο της αγοράς.
Η Johnson & Johnson κατάφερε να ξεπεράσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών για τα κέρδη του πρώτο τριμήνου, ωστόσο έχασε τις προβλέψεις για τα έσοδα, ενώ ο κολοσσός των φαρμακευτικών και καταναλωτικών προϊόντων αναθεώρησε καθοδικά το outlook για το σύνολο της χρήσης.
Η εταιρεία παιχνιδιών Hasbro από την πλευρά της έχασε τις εκτιμήσεις για τα κέρδη του α' τριμήνου. 
Παράλληλα, καθαρά κέρδη 1,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων σημείωσε η αμερικανική πλατφόρμα προβολής ψυχαγωγικού περιεχομένου Netflix, σύμφωνα με τα αποτελέσματα α’ τριμήνου 2022.
Η εταιρεία με έδρα το Los Gatos της Καλιφόρνια δήλωσε ότι είχε καθαρά έσοδα 3,53 δολ. ανά μετοχή.
Τα αποτελέσματα ξεπέρασαν τις προσδοκίες της Wall Street.
Η μέση εκτίμηση 18 αναλυτών που ερωτήθηκαν από την Zacks Investment Research ήταν για κέρδη 2,92 δολ. ανά μετοχή.
Επίσης, η υπηρεσία διαδικτυακού streaming ανακοίνωσε έσοδα 7,87 δισεκατομμυρίων δολαρίων, έναντι εκτίμησης για πωλήσεις 7,94 δισεκ. δολ.
Ωστόσο, η μετοχή της Netflix στις ηλεκτρονικές συναλλαγές μετά την ανακοίνωση των επιδόσεων τις εταιρείας για το πρώτο τρίμηνο που έδειξαν ότι είχε απώλειες 200.000 συνδρομητών πραγματοποιεί βουτιά κατά 23%.
Πρόκειται για την μεγαλύτερη απώλεια που έχει καταγράψει η πλατφόρμα streaming την τελευταία δεκαετία. 

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του αργού WTI «βούλιαξε» 5,2% στα 102,56 δολ./βαρέλι και αντίστοιχα η τιμή του χρυσού κινήθηκε χαμηλότερα 1,4% στα 1.959 δολάρια ανά βαρέλι. 

Πιέσεις στις ευρωαγορές λόγω Ουκρανίας

Πιέσεις δέχτηκαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια λόγω του πολέμου στην Ουκρανίας, όπου κλιμακώνεται η επίθεση από τις ρωσικές δυνάμεις, εντείνοντας το κλίμα αβεβαιότητας.
Ειδικότερα, ο δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη υποχώρησε κατά 0,07%, στις 14,153 μονάδες.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχώρησε κατά 0,20%, στις 7.601 μονάδες.
Στις 6.534 μονάδες με πτώση 0,83% διαπραγματεύτηκε ο CAC 40 στο Παρίσι.
Στο Μιλάνο ο FTSE MIB διαπραγματεύτηκε με απώλειες 0,83%, στις 24.624 μονάδες.
 Καταγραφή_158.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης