Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέο μακελειό στις ΗΠΑ: 5 νεκροί στην Οκλαχόμα από επίθεση σε νοσοκομείο – Αυτοκτόνησε ο δράστης

Νέο μακελειό στις ΗΠΑ: 5 νεκροί στην Οκλαχόμα από επίθεση σε νοσοκομείο – Αυτοκτόνησε ο δράστης
Το νέο mass shooting έρχεται λίγες ημέρες μετά τη σφαγή στο σχολείο της πόλης Ουβάλντε στο Τέξας
Σχετικά Άρθρα

Ένα ακόμα μακελειό καταγράφηκε τις τελευταίες ώρες στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στην πολιτεία της Οκλαχόμα, όπου ένας άντρας οπλισμένος με πιστόλι και τουφέκι, σκότωσε τέσσερις ανθρώπους μέσα σε εγκαταστάσεις νοσοκομείου στην Τάλσα, πριν αυτοκτονήσει.
Με νωπές τις μνήμες από τη σφαγή στο σχολείο της Ουβάλντε, στο Τέξας, όπου ένας νεαρός ένοπλος σκότωσε 19 μαθητές δημοτικού και εκπαιδευτικούς αλλά και την κριτική που ασκήθηκε στις αστυνομικές αρχές για αργοπορία, αυτήν την φορά η αστυνομία ανακοίνωσε ότι η άμεση επέμβαση της απέτρεψε περισσότερους θανάτους.
Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε πως αστυνομικοί έφτασαν στο νοσοκομείο του St. Francis μέσα σε τρία λεπτά αφότου έλαβαν την κλήση για την επίθεση.
Όπως υποστήριξε ο Eric Dalgleish, υπαρχηγός της αστυνομίας της Τάλσα, οι αστυνομικοί ακολούθησαν τον ήχο από τα πυρά και μετέβησαν στο δεύτερο όροφο του κτηρίου όπου και εντόπισαν τα θύματα και το δράστη.

Ο δράστης

Σύμφωνα με την αστυνομία ο δράστης ήταν ηλικίας 35 με 40 ετών ενώ ακόμα δεν έχει ταυτοποιηθεί.
Επίσης, άγνωστα παραμένουν ακόμα τα κίνητρα της επίθεσης.
Η επίθεση στο ιατρικό κέντρο στην Τάλσα προστέθηκε στη σειρά των mass shootings – σύμφωνα με την αμερικανική ορολογία πρόκειται για επιθέσεις με πυροβόλα που έχουν τέσσερα ή περισσότερα θύματα – που συγκλονίζουν τις ΗΠΑ τις τελευταίες εβδομάδες.
Σημειώνεται πως πριν την επίθεση στο Ουβάλντε του Τέξας με τους 19 νεκρούς, είχε προηγηθεί επίθεση σε σούπερ μάρκετ στο Μπάφαλο στη Νέα Υόρκη, όπου σκοτώθηκαν 10 άνθρωποι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης