Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο κόκκινο η Wall - Βυθίστηκε ο Nasdaq εξαιτίας της Google - Τέλος στο 3ήμερο ανοδικό ράλι του S&P

Στο κόκκινο η Wall - Βυθίστηκε ο Nasdaq εξαιτίας της Google - Τέλος στο 3ήμερο ανοδικό ράλι του S&P
Σημαντικές απώλειες σημειώθηκαν στη Wall Street, σήμερα, Πέμπτη, στον απόηχο των απογοητευτικών κερδών της Google, που αποτέλεσαν βαρίδι για τον τεχνολογικό κλάδο.
Τέλος στο τριήμερο θετικό σερί έβαλε ο S&P 500, ενώ παράλληλα, η μετοχή της Google κατέγραψε απώλειες της τάξης του 8%.
Ειδικότερα, ο Dow έκλεισε στο -0,06% και στις 13.549 μονάδες. Ο S&P 500 τερμάτισε στο -0,24% και στις 1.457 μονάδες. Ο Nasdaq έκλεισε στο -1,01% στις 3.073 μονάδες.
Πτώση -1,76%, στα 3,08 δολάρια, κατέγραψε το ADR της Εθνικής. Στα 2,93 δολάρια το χαμηλό ημέρας, στα 3,12 δολάρια το υψηλό.
Νωρίτερα, μειωμένη κερδοφορία εμφάνισε για το τρίτο τρίμηνο χρήσης η Google.
Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο αμερικανικός κολοσσός, τα καθαρά κέρδη για το τρίτο τρίμηνο διαμορφώθηκαν στα 2,18 δισ. δολάρια ή 6,53 δολάρια ανά μετοχή, έναντι κερδών 2,73 δισ. δολαρίων ή 8,33 δολαρίων ανά μετοχή στο αντίστοιχο τρίμηνο του 2011.
Τα έσοδα αυξήθηκαν στα 11,33 δισ. δολάρια, από 7,51 δισ. δολάρια ένα χρόνο νωρίτερα.
Παράλληλα, η πιστοληπτική διαβάθμιση των ΗΠΑ θα μειωθεί λόγω του δημοσιονομικού «θεάτρου», δήλωσε η Pacific Investment Management Co, η οποία διαχειρίζεται το μεγαλύτερο fund ομολόγων στον κόσμο.
"Οι ΗΠΑ θα υποβαθμιστούν, το ζήτημα είναι το πότε… Εξαρτάται από το πώς θα είναι στο τέλος του έτους, αλλά η υποβάθμιση θα μπορούσε να λάβει χώρα αρκετά σύντομα ", δήλωσε ο Scott Mather, εις εκ των επικεφαλής της Pimco, παγκόσμια εταιρεία διαχείρισης χαρτοφυλακίου. Το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κογκρέσου έχει προειδοποιήσει ότι  η αμερικανική οικονομία θα πέσει σε ύφεση, αν 600 δισ. δολάρια των περικοπών των δημοσίων δαπανών και φορολογικές αυξήσεις λάβουν χώρα στις αρχές του 2013. Οι χρηματοπιστωτικές αγορές είναι αδιάφορες για το αν ο Λευκός Οίκος και το Κογκρέσο θα καταλήξουν σε συμφωνία σχετικά με την αναβολή της λεγόμενης δημοσιονομικής «βουτιάς» για την οικονομία μέχρι αργότερα το επόμενο έτος, ανάφερε τέλος ο Mather.
Την ίδια ώρα, υποτονική θα παραμείνει η οικονομική ανάπτυξη στις ΗΠΑ το τρέχον έτος 2012, δήλωσε η Fannie Mae, χρεοκοπημένη αμερικανική τράπεζα.
Η Fannie Mae προχώρησε σ’ αυτή την εκτίμηση, καθώς η συνεχής αβεβαιότητα γύρω απόοικονομικά και πολιτικά ζητήματα μετριάζουν την ανθεκτικότητα στη στεγαστική αγορά και τη βελτίωση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών. Η τράπεζα δήλωσε ότι διάφοροι δείκτες δείχνουν τη συνεχιζόμενη δυναμική στον τομέα της στέγασης, προς μια βιώσιμη, μακροπρόθεσμη ανάκαμψη. Υπήρξε επίσης, μια θετική έκθεση του Σεπτεμβρίου για τις θέσεις εργασίας και το Σεπτέμβριο οι λιανικές πωλήσεις έδειξαν σχετικά καλά αποτελέσματα. Η Fannie Mae αναμένει ακόμα, τις πωλήσεις κατοικιών να αυξηθούν περίπου 9%, το 2012. Αλλά προειδοποίησε ότι οι τιμές τους είναι πιθανό να βυθιστούν, κατά τη χειμερινή περίοδο, μετά από μια συνήθως ισχυρότερη άνοιξη και καλοκαίρι.
Επίσης, κατά 46.000 αυξήθηκαν οι νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ, στις 388.000 σε εποχιακά προσαρμοσμένη βάση, την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 13 Οκτωβρίου. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του MarketWatch ανέμεναν άνοδο στις 365.000 αιτήσεις.
Ακόμα. τη θέση πως η αμερικανική οικονομία κερδίζει σταδιακά όλο και περισσότερο momentum εξέφρασε ο Bill Gross, εκ των ισχυρών αντρών της Pimco του μεγαλύτερου fund διαχείρισης ομολόγων παγκοσμίως.
Ωστόσο, ο ίδιος επισήμανε ότι μπορεί σταδιακά η αμερικανική οικονομία να ανακάμπτει, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως η ανάπτυξή της θα ξεπεράσει το 2,5%.
Ο Gross συστήνει προς τους επενδυτές να στραφούν σε ασφαλή assets.
Τέλος, σε δημοπρασία 30ετών ομολόγων TIPS (προστατευμένα από τον πληθωρισμό), συνολικής αξίας 7 δισ. δολαρίων προέβη το αμερικανικό δημόσιο.
Η απόδοση στη δημοπρασία διαμορφώθηκε στο 0,479%, αν και οι αναλυτές την τοποθετούσαν στο 0,483%. Ο συντελεστής κάλυψης έφτασε τις 2,82 φορές, ενώ κατά μέσο όρο στις τελευταίες δημοπρασίες 10ετών ομολόγων TIPS άγγιξε τις 2,74 φορές.
Η συμμετοχή των ξένων διαμορφώθηκε στο 49,1%, ενώ κατά μέσο όρο σε ανάλογες δημοπρασίες φτάνει το 39,00%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης