Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Στις 5 Σεπτεμβρίου θα ανακοινωθεί ο διάδοχος του Μπόρις Τζόνσον - Αύριο η κατάθεση των υποψηφιοτήτων

Βρετανία: Στις 5 Σεπτεμβρίου θα ανακοινωθεί ο διάδοχος του Μπόρις Τζόνσον - Αύριο η κατάθεση των υποψηφιοτήτων
Από την Τετάρτη 13/7 αρχίζουν οι  ψηφοφορίες στους κόλπους των Συντηρητικών για να εκλέξουν τον διάδοχο του Boris Johnson
Σχετικά Άρθρα
Το Συντηρητικό κόμμα θα ανακοινώσει τον διάδοχο του Βρετανού πρωθυπουργού Boris Johnson στις 5 Σεπτεμβρίου, μετά τις ψηφοφορίες μεταξύ των μελών του, με βάση τους κανόνες που ανακοινώθηκαν απόψε από την αποκαλούμενη «Επιτροπή 1922».
Οι υποψήφιοι θα έχουν περιθώριο μόνο μία ημέρα, την αυριανή (12/7), για να καταθέσουν τις υποψηφιότητές τους και οι ψηφοφορίες θα ξεκινήσουν από την επόμενη μέρα μέχρι να μείνουν μόνο οι επικρατέστεροι δύο. 
Ο κάθε υποψήφιος θα πρέπει να εξασφαλίσει προηγουμένως τη στήριξη τουλάχιστον 20 βουλευτών.
Μέχρι σήμερα, 11 στελέχη του κόμματος έχουν ανακοινώσει ότι θα θέσουν υποψηφιότητα για την ηγεσία του.

Μέρχρι στιγμής πάντως από τους «δελφίνους» που θέλουν να πάρουν την θέση του Johnson, επικρατέστεροι είναι τέσσερις: οι Rishi Sunak, Liz Truss, Nadim Zahawi και Grant Shapps.
Οι τέσσερις αυτοί υποψήφιοι μπαίνουν με αξιώσεις στην κούρσα διαδοχής, ιδιαίτερα μετά την απόσυρση από την κούρσα του «φαβορί» Υπουργού Άμυνας Ben Wallace, ο οποίος ερχόταν πρώτος στις προτιμήσεις των μελών του Συντηρητικού Κόμματος στις δημοσκοπήσεις των τελευταίων μηνών, έχοντας κερδίσει δημοτικότητα λόγω των χειρισμών στον πόλεμο στην Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης