Τελευταία Νέα
Διεθνή

Λάδι στη φωτιά ρίχνει το ΝΑΤΟ: Αυτοάμυνα οι ουκρανικές επιθέσεις στη Ρωσία ενώ αποκαλύπτεται η τρομοκρατική δράση της Δύσης

Λάδι στη φωτιά ρίχνει το ΝΑΤΟ: Αυτοάμυνα οι ουκρανικές επιθέσεις στη Ρωσία ενώ αποκαλύπτεται η τρομοκρατική δράση της Δύσης
«Μπορεί να ακούγεται παράδοξο, αλλά η στρατιωτική υποστήριξη της Ουκρανίας είναι ο ταχύτερος τρόπος για την ειρήνη», δήλωσε ο Stoltenberg
(upd) Προκλητικός ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg, που αφού χαρακτήρισε αυτοάμυνα τις τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον αμάχων σε ρωσικό έδαφος ζήτησε από τη Γερμανία την παράδοση ακόμη περισσότερων όπλων στην Ουκρανία, τονίζοντας ότι «αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος να επιτύχουμε την ειρήνη».
«Μπορεί να ακούγεται παράδοξο, αλλά η στρατιωτική υποστήριξη της Ουκρανίας είναι ο ταχύτερος τρόπος για την ειρήνη», δήλωσε ο Stoltenberg στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa) και πρόσθεσε ότι ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin «πρέπει να είναι βέβαιος ότι δεν θα πετύχει τον στόχο του, να πάρει τον έλεγχο της Ουκρανίας».

Αυτοάμυνα οι ουκρανικές επιθέσεις στη Ρωσία


Αναφερόμενος στο δικαίωμα της Ουκρανίας στην αυτοάμυνα, σημείωσε ακόμη ότι οι πρόσφατες ουκρανικές επιθέσεις εναντίον στρατιωτικών στόχων στη Ρωσία «είναι απολύτως θεμιτές, καθώς κάθε χώρα έχει δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό της».
Αντιθέτως, υπογράμμισε, δεν ισχύει το ίδιο για τις «μαζικές ρωσικές επιθέσεις σε μη στρατιωτικές υποδομές με στόχο να στερήσουν τους ουκρανούς αμάχους από νερό, θέρμανση και ηλεκτρικό ρεύμα μέσα στον χειμώνα».
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν η Δύση θα πρέπει να εξοπλίσει την Ουκρανία με πυραύλους μεσαίου βεληνεκούς, ο Stoltenberg ανέφερε ότι υπάρχει για αυτό συνεχής διάλογος μεταξύ των συμμάχων και του Κιέβου, ενώ τόνισε την «τεράστια» ανάγκη για πυρομαχικά και ανταλλακτικά για όλα τα οπλικά συστήματα.

Τρομοκρατικά σχέδια

Την ίδια ώρα και στον απόηχο των επιθέσεων Nord Stream 1 και 2 στις 26 Σεπτεμβρίου, το καθεστώς του Κιέβου και οι πάτρωνες του στο ΝΑΤΟ αποφάσισαν πως αυτό δεν ήταν αρκετό και ότι η υπομονή της Ρωσίας θα έπρεπε να δοκιμαστεί ακόμη περισσότερο.
Το Κίεβο εξαπέλυσε πολλαπλές επιθέσεις εναντίον ρωσικών στρατηγικών αεροπορικών βάσεων, η πιο πρόσφατη από τις οποίες συνέβη στις 26 Δεκεμβρίου.
Εκτός από αυτά τα πλήγματα μεγάλης εμβέλειας που έχουν εξαπολυθεί από το έδαφος της Ουκρανίας, υπήρξαν αρκετές αναφορές ότι ομάδες δολιοφθοράς επιχειρούν στη Ρωσία και στοχεύουν κρίσιμες υποδομές.
Για να γίνουν τα πράγματα χειρότερα, υπάρχουν ενδείξεις πως σε αυτές τις επιχειρήσεις δολιοφθοράς συμμετέχουν και οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ (συγκεκριμένα η διαβόητη CIA).
Προφανώς, ένα μη κατονομαζόμενο κράτος μέλος του ΝΑΤΟ επιχειρεί με αρκετούς πράκτορες εντός της Ρωσίας, με τις ενέργειές του να συντονίζονται από τη CIA.
Αυτό επιβεβαιώθηκε ουσιαστικά από έναν από τους ανώτατους αξιωματούχους του καθεστώτος του Κιέβου, γράφει ο ιστότοπος South Front.

Πράξεις δολιοφθοράς

Σχολιάζοντας τις πρόσφατες επιθέσεις σε ρωσικές αεροπορικές βάσεις και επιχειρήσεις δολιοφθοράς στο έδαφος της Ρωσίας, ο Γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας Oleksiy Danilov δήλωσε ότι τέτοια «περιστατικά στη ρωσική υποδομή θα συνεχιστούν στο μέλλον».
Ακόμη χειρότερα, ο Danilov είπε ανοιχτά ότι οι δυνάμεις του καθεστώτος του Κιέβου «μπορούν να εισέλθουν στο έδαφος της Ρωσίας και να διεξάγουν στρατιωτικές επιχειρήσεις εκεί, εάν χρειαστεί».
Ανέφερε ακόμη ότι «αν είναι απαραίτητο να είμαστε εκεί που κρίνουμε απαραίτητο για να προστατεύσουμε τη χώρα μας, θα είμαστε εκεί. Και δεν θα ρωτήσουμε κανέναν.

Συγκλονιστικές αποκαλύψεις

Σύμφωνα με μια αναφορά του ερευνητή δημοσιογράφου Jack Murhpy, αν και κανείς Αμερικανός δεν επιχειρεί εντός της Ρωσίας, οι ΗΠΑ κατευθύνουν εκ του μακρόθεν τους πράκτορές τους.
Οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες πληροφοριών ενός μέλους του ΝΑΤΟ για να δηλώσουν άρνηση σε περίπτωση σύλληψης ή εξουδετέρωσής τους από την FSB ή άλλες ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών.
Ένας πρώην αξιωματούχος των ειδικών επιχειρήσεων των ΗΠΑ φέρεται να είπε στον Murphy ότι η ικανότητα άρνησης της εμπλοκής των ΗΠΑ ήταν ένας σημαντικός παράγοντας για τον Πρόεδρο Biden να εξουσιοδοτήσει τις μυστικές επιχειρήσεις.
Ο Murhpy, ο ίδιος πρώην πράκτορας των ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ με εμπειρία μάχης, δήλωσε ότι παρέλειψε σκόπιμα τις πληροφορίες στις οποίες οι μυστικές υπηρεσίες του ανώνυμου κράτους μέλους του ΝΑΤΟ διεξάγουν τις επιθέσεις δολιοφθοράς, καθώς αυτό θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τους πράκτορες στο έδαφος, εκτός από το να μειώσει ή ακυρώνοντας πλήρως τις επιχειρησιακές τους δυνατότητες.
Τα ευρήματα υπονοούν ότι οι «μαύρες» επιχειρήσεις είχαν προγραμματιστεί χρόνια νωρίτερα, με δύο πρώην στρατιωτικούς αξιωματούχους των ΗΠΑ να δηλώνουν ότι οι πράκτορες του άγνωστου μέλους του ΝΑΤΟ έκρυψαν μια κρύπτη όπλων, εκρηκτικών και άλλου εξοπλισμού στη Ρωσία πριν από περισσότερο από μια δεκαετία.
Ισχυρίζονται επίσης ότι ορισμένα από τα αποθηκευμένα όπλα έχουν χρησιμοποιηθεί πρόσφατα.
Ένας από τους πρώην αξιωματούχους δήλωσε ότι η CIA δεν ενεπλάκη σε μυστικές επιχειρήσεις εντός της Ρωσίας πριν από το 2014.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πρώτοι πράκτορες διείσδυσαν στη χώρα το 2016, υπό την διεύθυνση της CIA, και περισσότεροι εισήλθαν στη χώρα τα επόμενα χρόνια. Το μέλος του ΝΑΤΟ παρείχε επίσης ιστορίες και σχετική τεκμηρίωση για να εξηγήσει την παρουσία του στη Ρωσία. 
Η έρευνα του Murphy υποδηλώνει επίσης ότι οι πράκτορες του ΝΑΤΟ είναι πιθανώς υπεύθυνοι για τη φωτιά σε ερευνητικό ινστιτούτο των Ρωσικών Δυνάμεων Αεροδιαστημικής Άμυνας, που είχε ως αποτέλεσμα περισσότερους από 20 θανάτους στα τέλη Απριλίου. Πολλά άλλα περιστατικά, αν και ως επί το πλείστον μη θανατηφόρα, προκάλεσαν προβλήματα με τον εφοδιασμό ενέργειας, την αποθήκευση τροφίμων ή οποιεσδήποτε άλλες εξαιρετικά σημαντικές υπηρεσίες. Οι διαταραχές που προέκυψαν μπορεί να μην προκάλεσαν προβλήματα στον ρωσικό στρατό, αλλά ο στόχος ήταν πιθανό να σκορπίσουν φόβο και πανικό στον ρωσικό λαό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης