Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πάγωσε τη Wall Street η Goldman Sachs - Ανακοίνωσε κέρδη 11,26 δισ. το 2022, διπλάσια ανέμεναν οι αναλυτές

tags :
Πάγωσε τη Wall Street η Goldman Sachs - Ανακοίνωσε κέρδη 11,26 δισ. το 2022, διπλάσια ανέμεναν οι αναλυτές
Τα κέρδη ανά μετοχή το δ' 3μηνο του 2022 διαμορφώθηκαν στα 3,32 δολάρια, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν να φτάσουν στα 5,56 δολάρια
Στα 11,26 δισ. δολάρια ανήλθαν τα καθαρά κέρδη της Goldman Sachs το 2022, ή 1,33 δισ. στο δ' 3μηνο του έτους.
Πιο συγκεκριμένα, τα κέρδη ανά μετοχή το δ' 3μηνο του προηγούμενου έτους διαμορφώθηκαν στα 3,32 δολάρια, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν να φτάσουν στα 5,56 δολάρια.
Επίσης της ουσίας, τα κέρδη ανά μετοχή της Goldman Sachs έπεσαν κατακόρυφα στο τελευταίο τρίμηνο του έτους, υπολείπονται κατά περίπου 40% των προσδοκιών των αναλυτών, λόγω της απότομης πτώσης των εσόδων από τη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων και πλούτου, καθώς και των υψηλότερων προβλέψεων για πιστώσεις και λειτουργικών δαπανών. 
Εικόνα
Οι αριθμοί επισφράγισαν μια κακή χρονιά για την τράπεζα, κατά την οποία η άνοδος των επιτοκίων έπληξε καίρια την ικανότητά τους να παράγουν αμοιβές από συμβουλευτικές εργασίες συγχωνεύσεων και κεφαλαιαγορές. 
Τα έσοδα έπεσαν ελαφρώς κάτω από τις προσδοκίες στα 10,59 δισ. δολάρια, μειωμένα κατά 16% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, καθώς οι αμοιβές της από τη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων και πλούτου μειώθηκαν κατά 27%.
Οι dealakers και οι διαπραγματευτές ομολόγων και συναλλάγματος της τράπεζας απέφεραν και οι δύο ελαφρώς περισσότερα έσοδα από τα αναμενόμενα, αλλά οι πωλήσεις και οι συναλλαγές μετοχών έπεσαν κάτω από τη συναίνεση. 
Η τράπεζα κατέγραψε επίσης χρεώσεις ύψους 972 εκατ. δολαρίων έναντι πιθανών ζημιών στα χαρτοφυλάκια των πιστωτικών καρτών και των δανείων της στα σημεία πώλησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης